Verhuizing OM Amsterdam: besparing en meer reizen

Delen:

IMG 0264De verhuizing van het arrondissementsparket Amsterdam, op vrijdag 17 juni, van de Parnassusweg naar het IJdok, levert een besparing van ruim 4 miljoen euro per jaar op. Het betekent ook dat medewerkers van het parket vaker heen en weer moeten naar de Parnassusweg, waar de rechtbank blijft gevestigd.

Ondanks alle reisbewegingen van officieren van justitie en ondersteunend personeel valt de verhuizing gunstig uit. “Er is berekend hoeveel tijd (en dus geld) daarmee gemoeid is,” zegt woordvoerder Evert Boerstra van het Openbaar Ministerie in Amsterdam. “Het resultaat van de rekensom viel ruimschoots in het voordeel van de verhuizing naar het IJdok uit.”

Aan het IJdok zitten al andere onderdelen van het OM: het Functioneel Parket, een deel van het Landelijk Parket en het Ressortsparket. Door de verhuizing bereikt het OM Amsterdam bijna in één klap de opgelegde bezuinigingen. De verhuizing is zonder problemen verlopen. “Er is een jaar voorbereiding aan vooraf gegaan en dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen,” zegt de woordvoerder. Bij het OM Amsterdam werken ongeveer 380 mensen.

Om te kijken hoe lang de reis van het IJdok naar de Parnassusweg duurt, heeft het OM onlangs een ludiek wedstrijdje georganiseerd met de racefiets, het OV, de auto, de scooter, de motor en een hardloper. De racefiets bleek met een kwartier het snelst. Hoe OM’ers zullen reizen, moet de praktijk uitwijzen. Veel medewerkers die een dagdeel op de Parnassusweg moeten zijn, zullen daarheen rechtstreeks vanuit huis reizen, is de verwachting. Er zijn daar flexplekken ingericht waar OM-medewerkers kunnen inloggen.

Voor officieren van justitie die dossiers moeten meenemen, rijdt er drie keer per dag een busje heen en weer.  Officieren mogen dossiers niet meenemen in het openbaar vervoer.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven