VINCENT EDWARDS (CMS) WERKTE MEE AAN EEN ZAAK VOOR EEN MULTINATIONAL

Delen:

Waarschijnlijk heb je wel eens werk van Vincent Edwards gelezen (en zo niet, doe het dan nu!), want Vincent is auteur bij Mr. Studenten. Deze week is hij bovendien student-stagiair van de week. Vincent liep stage bij CMS en is door die stage heel anders naar het recht gaan kijken. “Het is cliché, maar echt waar: gelijk hebben, is nog geen gelijk krijgen.”

Vincent Edwards (21) studeert Rechtsgeleerdheid (bachelor) aan de Universiteit van Amsterdam. Hij verwacht in juni 2021 af te studeren. Bij CMS liep hij in januari en februari stage bij de praktijkgroep Litigation & Insurance.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Ik wilde graag bij een groot (internationaal) kantoor stagelopen. Hiervoor maakte ik een lijstje met kantoren en nam vervolgens contact met hen op. Met CMS was dit een aangenaam gesprek en ondanks dat ik nog maar net begon aan mijn derde bachelorjaar, spoorde de recruiter die ik sprak mij aan om te solliciteren.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Dit was mijn eerste stage, dus ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Ik wilde vooral mijn kennis toepassen in de praktijk en bovenal veel leren. Dit is ook zeker gebeurd.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure? Was er bijvoorbeeld een assessment?
Er was geen assessment. Eigenlijk verliep de sollicitatieprocedure heel gemakkelijk. Ik had eerst contact opgenomen met de recruiter. Na gesolliciteerd te hebben kreeg ik een uitnodiging voor een gesprek. Dit gesprek verliep erg soepel en hierna werd ik al snel gebeld met het aanbod voor een stageplek.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Ik heb een zaak bijna van begin tot eind kunnen meemaken. Dit was een vrij kleine zaak waardoor ik mij er helemaal in kon verdiepen en kon meedenken met de strategie. De zaak ging ook echt leven, omdat de cliënt een grote multinational van naam en faam was.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Jazeker. Tijdens de stage kreeg ik vragen waar gewoon geen concreet antwoord op bestond. Dat is dan moeilijk te accepteren, omdat je toch iets wilt leveren. Hierdoor ga je te veel tijd steken in het beantwoorden van de vraag in plaats van de situatie te accepteren en te gaan voor een pragmatische aanpak. Ik zal dan ook voor volgende stages meenemen dat ‘geen concreet antwoord’ ook een antwoord is. En ik ben ook anders gaan kijken naar het recht. Het is cliché, maar echt waar: gelijk hebben, is nog geen gelijk krijgen.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Mijn grootste blunder was eigenlijk best gênant. Mijn stage begon gelijk na de feestdagen. Hierdoor had ik me op de eerste werkdag verslapen en kwam ik 15 minuten te laat. Gelukkig was dit geen probleem en kwamen de meeste advocaten ook pas later binnenstromen. Mijn grootste succes was dat een advocaat mijn bevindingen voorlegde aan de partner.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Absoluut. De stage heeft eigenlijk het gevoel dat ik al had, namelijk dat ik advocaat wil worden, bevestigd.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, of wil je ook auteur worden voor Mr.-studenten, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven