Overstap van de week

Vivien Rorsch (LaRorsch) over gaten in de markt

Vivien Rorsch

Overstap van de week is VIVIEN RORSCH. Rorsch heeft het nieuwe cassatiekantoor LaRorsch opgericht. Ze is gespecialiseerd in civiel procesrecht en intellectueel eigendom. Hiervoor werkte Rorsch bij De Brauw Blackstone Westbroek.

Van harte gefeliciteerd, een nieuw kantoor. Heeft u een gat in de markt gevonden?
Absoluut, LaRorsch is het enige kantoor dat zich volledig richt op cassatie en intellectueel eigendom. Een superspecialist van een groot kantoor voor de prijs van een eenpitter. Daarnaast heb ik onlangs de Mr. S.K. Martens Academie opgericht, de specialisatieopleiding intellectueel eigendoms- en procesrecht. Ook een gat in de markt, want zo’n opleiding bestond nog niet.

U komt bij De Brauw Blackstone Westbroek vandaan. Dan is dit best een flinke verandering?
Klopt, ik werkte in The Rock, een vijfsterren hotel met ongelimiteerde ondersteuning van PA’s, PSL’s en IT-experts. Vijftien jaar lag ik voor anker in deze comfortabele haven, maar toen stagneerde de inspiratie. De status quo omarmen past niet bij mij, noch bij mijn werk. Bij cassaties moet je juist buiten de gebaande paden durven gaan. Een creatieve flow is onontbeerlijk. Dus koos ik voor vrijheid, mijn eigen koers en avontuur vanuit een grachtenpand in de historische binnenstad van Leiden.

Heeft u de inrichting van uw kantoor zelf gedaan?
Bij de inrichting van mijn kantoor maak ik dankbaar gebruik van mijn netwerk. In de advocatuur draait het met name om de inrichting van kennis en expertise. Om mijzelf scherp te houden schuif ik wekelijks aan bij de jurisprudentiebespreking van promovendi van de Leidse Universiteit. Ook put ik inspiratie uit de bijeenkomsten van The FIPE, het netwerk voor vrouwelijke IE-experts. Daarnaast overleg ik twee keer per maand intercollegiaal met andere cassatieadvocaten, een netwerk in Den Haag en één in Amsterdam. Samenwerking en intervisie is de essentiële strategie om dit kantoor te laten bloeien.

Wat wilt u over vijf jaar bereikt hebben met het nieuwe kantoor?
Mijn ambitie is om succesvoller te zijn dan de traditionele cassatiekantoren. Het gaat mij niet om meer, groter en beter, maar om kwaliteit met een menselijke insteek. Ik heb veel vaste klanten. Dat zijn advocaten die met plezier terugkomen omdat ik ze de ruimte geef om samen voor de beste oplossing te gaan. Plezier, loyaliteit en impact zijn voor mij de sleutelwoorden voor een succesformule, ook op de lange termijn.

Wie zou u ooit graag eens als cliënt willen hebben?
Ik geloof niet in één ideale client. Liever verdiep ik mijn bestaande relaties. Dat zijn advocaten die verder kijken dan het probleem, die open staan voor nieuwe ideeën en die lol hebben in hun werk. Dat laatste is het allerbelangrijkste.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Recente vacatures

Recente vacatures