Walter Hendriksen nieuwe algemeen deken Advocatenorde

Delen:

En zo kom je nog eens wat te weten. In de wandelgangen van de bijeenkomst ter gelegenheid van het lustrum van de Praktizijns-Sociëteit, gisteren in Amsterdam, kwamen de Amsterdamse deken Germ Kemper en ik te spreken over de voordracht voor de nieuwe algemeen deken van de Advocatenorde. Ik wist niet helemaal hoe ik daar goed mee moest omgaan. Ik weet namelijk al sinds maandag dat de Amsterdamse advocaat Walter Hendriksen in juli Jan Loorbach gaat opvolgen, maar op dat nieuws rust een embargo tot morgen (donderdag 29 november) wanneer het College van Afgevaardigden over deze voordracht gaat stemmen. De Orde wil namelijk niet dat er vooruitlopend op de vergadering van het College al discussie wordt gevoerd over de onderwerpen die ter sprake komen.

Ik kon in ieder geval niet veel meer toevoegen aan het gesprek dan dat het een interessante voordracht was. Waarop Kemper reageerde door te zeggen dat het Amsterdam-gehalte in de Algemene Raad met de komst van Walter Hendriksen (“Wie? Walter Hendriksen?”) wel erg hoog werd. Want naast het huidige AR-lid Marjan van der List zou immers nóg een nieuw Amsterdams AR-lid worden benoemd, namelijk Wanda van Kerkvoorden (SOLV Advocaten) (“Wie? Wanda van Kerkvoorden”?). Van een embargo wist Kemper overigens helemaal niks. “Nergens iets over gelezen. We hebben de voordracht al weken in ons bezit, het wordt naar 100 mensen gestuurd. Hoe vertrouwelijk denk je dat dit is?”

Kemper vindt beide advocaten op zich voortreffelijke kandidaten. Alleen vraagt hij zich af of de keuze voor een zo sterke Amsterdamse invulling van de Raad wel een verstandige is. En daar heeft hij een punt. Het begon er net een beetje op te lijken dat de Hoekse en Kabeljauwse twisten uit de periodes Unger en Bekkers tot het verleden begonnen te behoren. En met deze benoemingen wordt toch weer dezelfde tere snaar geraakt, namelijk de moeizame verhoudingen tussen de provincie en de grote stad. Zeker nu met de herziening van de gerechtelijke kaart de verhoudingen binnen het College verschuiven ten gunste van de grote steden, had wellicht met de vervulling van deze vacatures iets meer rekening kunnen worden gehouden met heersende provinciale ‘ressentimenten’. We zullen morgen meer weten!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven