Website: mag ontslag?

Delen:

Beeld bij OntslagwebsiteWerknemers die hun ontslag willen aanvechten kunnen een website raadplegen die hun slagingskansen berekent. Wetenschappers aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) hebben daarvoor een digitaal hulpmiddel ontwikkeld. Op de website magontslag.nl vullen werknemers alle relevante informatie in over hun zaak. Zodra de website redenen ziet om het ontslag aan te vechten, krijgt de invuller een kant-en-klaar-bezwaarschrift en een lijst met argumenten voor verweer in de rechtbank.

De tool is gemaakt naar aanleiding van de Wet werk en zekerheid (Wwz), die per 1 juli geldig is. Dankzij deze wet is het moeilijker een arbeidscontract te ontbinden. “Werkgevers moeten sterkere argumenten aandragen dan voorheen als ze iemand willen ontslaan,” zegt hoogleraar arbeidsrecht Evert Verhulp aan de UvA. Veel mensen die denken onterecht te zijn ontslagen, nemen geen advocaat in de arm vanwege de gevreesde hoge kosten.

“Met deze tool willen we de toegankelijkheid van het recht verbeteren. De teksten en vragen zijn zo eenvoudig mogelijk omschreven.” De tool invullen duurt gemiddeld 20 minuten. Het systeem is gratis voor klanten van medefinancier DAS Rechtsbijstand. Anderen betalen € 38 per week.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven