Wiert Leistra winnaar Nationale Juristenquiz

Delen:

Wiert Leistra, student aan de Radbouw Universiteit Nijmegen heeft de finale van de Nationale Juristenquiz (NJQ) gewonnen. Leistra won hiermee een geheel verzorgde stage en aansluitende vakantie van 2,5 maand op Curaçao, beschikbaar gesteld door Van doorne Advocaten.

De NJQ, die werd gespeeld tijdens het Jurevent voor studenten op 2 december in Nieuwegein, werd voorafgegaan door een voorronde via internet waaraan ruim 700 studenten meededen. Hieruit rolden de zeven finalisten die op 2 december hun krachten konden meten. In de eerste ronde werd een achttal meerkeuzevragen gesteld, waarna vier kandidaten overbleven. Deze voerden met elkaar een debatwedstrijd waarin ze werden bijgestaan door hun ‘coaches’, de bekende strafpleiters Peter Plasman en Willem-Jan Ausma. Dit resulteerde uiteindelijk in de twee finalisten. Naast Leistra was dit Bo Holthinrichs (Rijksuniversiteit Groningen). Zij bonden met elkaar de strijd aan over het onderwerp roken in cafés. Holthinrichs manifesteerde zich hierin als een assertieve pleiter, maar uiteindelijk kon de jury toch meer waardering opbrengen voor de wat afstandelijker en persoonlijke stijl en inhoud van het pleidooi van Leistra.

Wiert Leistra winnaar Nationale Juristenquiz

Wiert Leistra winnaar Nationale Juristenquiz

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven