Wouter Kros (AKD Benelux lawyers) over drijfveren

Overstapper van de week is Wouter Kros. Kros is na bijna veertien jaar overgestapt van Loyens & Loeff naar AKD Benelux Lawyers. Daar is hij Corporate/M&A en PE partner, gespecialiseerd in ondernemingsrecht, fusies en overnames en joint ventures.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u na al die jaren  overgestapt?
Dank u wel. Ik had het prima naar mijn zin bij Loyens & Loeff en werkte aan mooie zaken, maar ik vond dat het tijd was voor een volgende stap in mijn carrière. Toen ik met AKD in gesprek raakte was ik onder de indruk van de ondernemersgeest die er heerst. Er was een goede klik met het kantoor en de kans om als partner bij te kunnen dragen aan de verdere uitbouw van de M&A en private equity praktijk van AKD was er een die ik niet kon laten lopen. Daarnaast sluit het werken vanuit een geïntegreerd en full-service Benelux-kantoor goed aan bij mijn kennis en ervaring.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?
Zoveel mogelijk willen leren en betrokken zijn bij mooie zaken was een van mijn drijfveren. In het begin van mijn carrière vond ik het lastig om in te schatten hoeveel tijd zaken kosten, maar ik merkte al snel dat ik het liever te druk dan te rustig had. Daardoor heb ik mij toen voorgenomen om niet te snel ‘nee’ te zeggen als er een nieuwe transactie te vergeven was.

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?
Ja en nee: ik heb het nog steeds liever te druk dan te rustig, maar inmiddels weet ik goed hoe ik het werk zodanig kan spreiden zodat dit voor het team en mijzelf goed werkt.

Welke zaak is u het meest bijgebleven?
Ik heb aan veel interessante zaken mogen werken de afgelopen jaren. Een van mijn eerste transacties was de overname van De Bijenkorf door Selfridges, die is mij wel bijgebleven. Maar bijvoorbeeld ook de spin-off van Ferrari N.V. uit de Fiat Chrysler groep, of de beursgang van Universal Music Group waren bijzondere transacties om aan te werken.  

Wat staat er op uw zakelijke bucketlist en wat op uw privé bucketlist?
Werken voor mooie cliënten aan aansprekende zaken kwalificeert niet als bucketlist-item wellicht, maar is voor mij een goede drijfveer.
Privé: met het gezin toerskiën in Canada of de VS lijkt me een mooi vooruitzicht, al is dat gezien de leeftijd van onze kinderen voorlopig nog niet aan de orde.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven