3 tips om te focussen op flexibel ondernemen als werkgever

Het ‘nieuwe werken’ is een feit waar we niet meer omheen kunnen. Werkgevers ondernemen flexibeler en werknemers zijn flexibeler inzetbaar. Maar hoe geef je die nieuwe werkwijze vorm als werkgever? Je wil wel kunnen rekenen op gemotiveerde werknemers, maar je hebt geen zin in alle haken en ogen die bij een vast contract komen kijken. Misschien is Payroll dienstverlening dan iets voor jouw bedrijf. Hierbij leg je de verplichtingen die bij het werkgeverschap horen neer bij een payrollbedrijf. Dus een werknemer komt niet bij jou op de loonlijst en je hebt ook geen salarisadministratie. Wanneer je gebruik maakt van payroll hoef je niet door te betalen bij ziekte van de werknemer en bij arbeidsongeschiktheid hoef je als inlener (werkgever) geen ontslagvergoeding uit te keren. Bovendien kunnen inlener en werknemer zonder gedoe afscheid van elkaar nemen. Maar hoe weet je zeker dat je een goed en betrouwbaar payrollbedrijf aanhaakt? Please: expert in werkgeven is een gerenommeerd payroll-bedrijf met een imposante lijst aan klanten die al zaken met ze doen. De adviseurs van Please geven je vrijblijvend 3 slimme tips hoe je als ondernemer kunt profiteren van payroll.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
3 tips om te focussen op flexibel ondernemen als werkgever

1. Voordelen voor de werkgever

Zoals eerder al gezegd is het grote voordeel van payroll het feit dat personeelsadministratie en (financiële) verplichtingen bij het payrollbedrijf liggen. Als ondernemer heb je daar geen omkijken naar en daardoor kun jij je helemaal focussen op ondernemen. De flexibiliteit die we tegenwoordig hoog in het vaandel dragen wordt gegarandeerd, want een payroll-overeenkomst kan heel eenvoudig en op elke moment wederzijds beëindigd worden.

2. Voordelen voor de werknemer

Ook voor je werknemer heeft het werken op basis van payroll veel voordelen. Zo weet hij of zij zeker dat het salaris stipt op tijd betaald wordt en dat de administratie tiptop in orde is. De werknemer wordt bij ziekte en vakantie gewoon doorbetaald en profiteert van collectieve verzekeringen. Het salaris van de payroller en die van vaste werknemers van het bedrijf worden altijd gelijk getrokken zodat daar geen wrijving over kan ontstaan.

3. Zo werkt het

Een arbeidskracht sluit een overeenkomst af met het payrollbedrijf. In feite is deze werknemer dan in dienst van het payrollbedrijf. Hij of zij krijgt dan ook het salaris, vakantiegeld, de loonstroken en jaaropgave van diezelfde payroll-aanbieder. Werknemers hebben exact dezelfde bescherming bij ontslag als vaste medewerkers en ze mogen maximaal vijfenhalf jaar op tijdelijke contracten werken. Net zoals dat ook voor uitzendkrachten geldt.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top