Top 5 interessante juridische podcasts

Delen:

Podcasts zijn de laatste jaren weer enorm populair. Die populariteit komt vooral omdat zo’n podcast lekker weg luistert tijdens het fietsen, onder de douche of als je lang aan het reizen bent. Ook over juridische onderwerpen zijn er veel podcasts te vinden. Hier vijf op een rijtje.

Podcast 1. BNR Jurdische Zaken
In deze podcast wordt er gekeken naar actuele onderwerpen en iedere aflevering wordt gewijd aan een van deze uiteenlopende onderwerpen. Onderwerpen die zoal aan bod komen zijn cybercrime, drugs en de rechtstaat. De afleveringen duren tussen de 22-24 minuten en zijn Nederlandstalig.
https://www.bnr.nl/podcast/juridische-zaken

Podcast 2. Criminal
Criminal gaat, zoals de naam eigenlijk al zegt, over alles wat met criminaliteit te maken heeft. Journalisten verdiepen zich onder andere in bekende moordzaken, verdwijningen en al het andere wat te maken heeft met ‘the World of Crime’.
De afleveringen duren ongeveer 30-40 minuten en zijn Engelstalig.
https://thisiscriminal.com/episodes/

Podcast 3. Lawyer to Lawyer
In Lawyer to Lawyer bespreken iedere aflevering twee advocaten een actueel onderwerp vanuit hun juridisch perspectief. In deze podcast worden veel uiteenlopende onderwerpen besproken. Voor iedereen is er dus wel een interessante aflevering te vinden.
De afleveringen duren ongeveer 30 minuten en zijn Engelstalig.
https://legaltalknetwork.com/podcasts/lawyer-2-lawyer/

Podcast 4. What Trump Can Teach Us About Con Law
Sinds Trump president is in de VS heeft hij al veel uitspraken gedaan waar men zich van afvraagt of deze niet in strijd zijn met het recht. In elke aflevering van deze podcast wordt een van zijn uitspraken besproken.
De afleveringen duren tussen de 20-30 minuten en zijn Engelstalig.
https://trumpconlaw.com

Podcast 5. RECHTspreekt
RECHTspreekt is een vrij nieuwe podcast. Via podcasts wil Wolters Kluwer nieuws, trends, relevante interviews en boeiende portretten brengen voor alle rechtsgebieden.
De afleveringen zijn tussen de 7-15 minuten en zijn Nederlandstalig.
https://www.rechtspreekt.be/nl

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven