6 tips voor het verpakken en verzenden van zware producten

Delen:

Het verpakken en verzenden van zware voorwerpen heeft zijn eigen uitdagingen. Je verpakking voor het pakket verzenden moet sterker en beter beschermend zijn dan bij standaard zendingen. Waarom? Omdat zwaardere zendingen eerder met een vorkheftruck dan met menselijke kracht worden verplaatst en op weg naar hun bestemming meerdere keren van vrachtwagen moeten wisselen. Het is aan jou, als verzender, om deze zwaardere items op de juiste manier in te pakken om te voorkomen dat ze beschadigd of vernietigd worden. Gebruik bij grote pakketten versturen en inpakken daarom de volgende tips!

Kies een duurzame verpakking

Kies golfkartons die sterk genoeg zijn om het gewicht van een volle lading pakketten te dragen die erop zijn gestapeld. Gebruik alleen nieuwe golfkartonnen dozen die stevig zijn verzegeld met versterkte, door water geactiveerde tape. Je kunt ook een extra niveau van productbescherming aan de binnenkant van de doos toevoegen door een laag X-Pad langs de onderkant, zijkanten en bovenkant van de zending te plaatsen. X-pad biedt uitstekende versteviging en demping voor je producten. Versterk de bodem van de doos met extra lagen versterkte watergeactiveerde tape voor extra bescherming.

Maak dozen niet te zwaar

Overweeg om bijzonder zware zendingen in meerdere dozen te verdelen en afzonderlijke componenten afzonderlijk te verpakken. Te zware dozen hebben een grotere kans om tijdens verzending te breken en vormen een groter risico dat degenen die ze optillen de doos laten vallen met alle gevolgen van dien.

Voeg nog een vak toe

Schuif de verpakte doos in een andere doos die groter is dan de eerste en vul de lege ruimte op met X-pad of luchtkussens. Afhankelijk van het artikel wil je minimaal 5 cm ruimte tussen de binnen- en buitendoos laten. Echt breekbare items zoals zware vazen ​​hebben meer ruimte nodig. Je moet voldoende demping hebben om het artikel te beschermen in het geval dat de doos valt of wordt doorboord.

Verzend op een goede pallet

Sommige zwaardere artikelen kunnen het beste op een pallet worden vastgezet. De pallet moet van hout of plastic zijn en bestand zijn tegen de belasting van het trekken en tillen. Dergelijke zendingen mogen nooit de gewichtsbeperkingen van hun pallet overschrijden.

Gebruik een goede tape

Kies voor zwaardere items glasvezelversterkte, water geactiveerde tape voor extra bescherming. Door water geactiveerde tape hecht zich in feite aan een golfkartonnen verzenddoos en beschermt deze tegen openen tijdens transport. Het gebruik van tape die niet is ontworpen om in te pakken, zal de doos waarschijnlijk niet beschermen tegen openen tijdens het transport of kan diefstal tijdens de reis mogelijk maken.

Wikkel de producten in

Plaats zware voorwerpen in het midden van de doos, zodat ze niet kantelen tijdens het dragen. Omring ze met een dikke laag  X-Pad voor meer productbescherming. Vul eventuele lege ruimtes in het vak in. Gebruik nooit verkreukeld krantenpapier of pakpapier, omdat het tijdens verzending zal samendrukken. Zorg ervoor dat er niets in de zending beweegt. Zwaardere items verschuiven eerder in een doos en dat moet je dus voorkomen.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven