Aangifte van fraude meestal zinloos

Delen:

Gerard Blonk overhandigt het boek ‘De Fraudeaangifte’ aan Thomas Voskuil. Foto Marco Verschoor

Financiële instellingen en bedrijven die het slachtoffer worden van financieel-economische criminaliteit doen vaak vergeefs aangifte van fraude. Het Openbaar Ministerie kan door gebrek aan middelen vaak geen vervolg geven aan een aangifte. Aan de andere kant moeten slachtoffers hun aangifte beter onderbouwen.  Dat bleek tijdens de Dag van de Fraudeonderzoeker, georganiseerd door het Institute for Financial Crime.

Boek

Tijdens het evenement op vrijdag 21 september kreeg Officier van Justitie Thomas Voskuil het eerste exemplaar overhandigd van ‘De fraudeaangifte’. In dit boek beschrijven voormalige officier van justitie Gerard Blonk en anderen hoe je een aangifte van fraude het best kunt onderbouwen en wat je als slachtoffer kunt verwachten van het strafrecht.

Ondermijning

Bij de bestrijding en preventie van fraude laat de samenwerking tussen overheid en de particuliere sector nog veel te wensen over. “Waarom kunnen overheidsorganisaties bij de aanpak van de ondermijning door de drugscriminaliteit in het zuiden des lands wel met elkaar samenwerken, maar lukt dat niet bij de aanpak van financieel-economische criminaliteit?” vraagt Blonk zich af.   Tijdens de eerste Dag van de Fraudeonderzoeker bespraken 330 fraudeonderzoekers uit de publieke en private sector knelpunten in de fraudebestrijding en goede voorbeelden van samenwerking.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven