Aanvullende kijktip voor de jurist (in spe): 12 angry men

Delen:

Op 6 november 2018 gaf Macy Kroon – op ditzelfde platform – 10 kijktips voor de jurist (in spe). Zonder meer een prachtige lijst, maar waar is 12 Angry Men?

In de categorie ‘moét je als rechtenstudent gezien hebben’ spant 12 Angry Men wat mij betreft de kroon. Ik was dan ook enigszins verbaasd over het ontbreken van de film in Macy’s top 10 van must sees voor de jurist (in spe).

12 Angry Men gaat kort gezegd over een jury die een unaniem oordeel moet vellen over de schuld dan wel onschuld van een 18-jarige jongen die terechtstaat voor de moord op zijn vader. Bevindt de jury de jongen schuldig, dan zal laatstgenoemde ter dood veroordeeld worden.

Aan het begin van de film stemmen alle juryleden nog voor schuldig. Allen, op één na: hoofdrolspeler Henry Fonda. Aan het einde van de film [SPOILER ALERT] stemmen alle juryleden voor onschuldig.

De manier waarop Fonda tussen deze twee momenten in zijn collegae van zijn gelijk – en daarmee van de onschuld van de jongen – weet te overtuigen, is retorica op haar best, en alleen al om die reden zou iedere rechtenstudent deze film gezien moeten hebben.

Bekijk de trailer

De film is te koop en te huur in de iTunes-store.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven