‘Advocaat moet cliënt wijzen op mogelijkheid procesfinanciering’

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Stel het verplicht dat advocaten hun cliënten wijzen op de mogelijkheid van procesfinanciering. Dat schrijft Hamza Yildiz in een bijdrage in de rubriek Opinie op deze site.

Veel kleine ondernemingen mijden bij een conflict de gang naar de rechter. Ze vinden het te duur en tijdrovend. Voor hen zouden procesfinanciers een uitkomst zijn, betoogt Yildiz. Hij is managing partner bij Weiss Capital, dat ondernemers bijstaat met procesfinanciering.

Gedragscode

In Duitsland is een advocaat verplicht de mogelijkheid van procesfinanciering in een vroeg stadium van de procedure aan zijn cliënt voor te leggen. Hierdoor heeft een ondernemer de keuze een procedure geheel zelf te financieren of er een procesfinancier bij te betrekken. Yildiz zou graag zien de Nederlandse Orde van Advocaten dit ook in Nederland verplicht stelt. “Daarnaast dient ook een gedragscode te worden vastgesteld over hoe te handelen wanneer procesfinanciering om de hoek komt kijken. Veel advocaten worstelen hiermee.”

Lees hier de Opiniebijdrage van Hamza Yildiz.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top