Advocaat vast wegens drugslab

Delen:

Bij het huis van de advocaat van Klaas O. in Den Haag is een niet-werkend drugslab en 3,4 kilo amfetamine gevonden. De politie heeft de 69-jarige advocaat opgepakt in het strafrechtelijk onderzoek naar O., de oprichter van motorclub No Surrender.

Deken Pieter van Regteren Altena van de Orde van Advocaten in Amsterdam is al langer bezig met een onderzoek naar de advocaat. De deken onderzoekt onder andere claims van de officier van justitie dat Klaas O. voor de advocaat werkte en bij hem op de loonlijst stond. Bewijs daarvoor heeft de deken tot dusver niet kunnen vinden. Het onderzoek van de deken is nog niet afgerond.

De Haagse advocaat met een kantoor in Amsterdam heeft No Surrender in het verleden bijgestaan, maar is niet O.’s raadsman in de omvangrijke strafzaak tegen hem. Klaas O. werkte eerder naar eigen zeggen voor de advocaat. Hij wierf klanten voor hem en bezocht gedetineerden in het buitenland, zegt O.

Klaas O. wordt onder meer verdacht van witwassen en afpersing. Ook wordt hij verdacht van betrokkenheid bij een granaataanslag en een brand bij een ander motorclublid met wie hij ruzie had. O. zit sinds vrijdag weer in de gevangenis. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van afpersing en witwassen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven