Advocatenkantoor Fiorens gaat speeddaten

Het is niet altijd eenvoudig om een vacature gevuld te krijgen. Advocatenkantoor Fiorens zet nu iets nieuws in: speeddaten voor kandidaten en geïnteresseerden.

Delen:

ZN_201201_Depositphotos_77867162_s-2019-1d20f80a

“Daar waar het door Covid-19 in de zorg schreeuwend druk is, liggen sommige branches nu juist zo goed als stil. In de advocatuur, met name in het arbeidsrecht, groeit de vraag, logischerwijs ook door noodzakelijke reorganisaties of zelfs dreigende faillissementen”, licht het kantoor toe. “En dat zal in 2021 naar verwachting alleen maar toenemen. De invloed van corona speelt dus zeker een rol. Maar ook cijfers van UWV van medio 2019, dus van vóór het coronavirus, maakten al duidelijk dat er een groeiend tekort is aan advocaten en andere juristen.” Nu het voor Fiorens niet eenvoudig bleek om een goede kandidaat te vinden voor een vacature, besloot Fiorens iets anders uit te proberen: speeddaten, voor kandidaten én geïnteresseerden. “Het is geen sollicitatie, maar een oriëntatie, om te kijken of er een klik is voordat iemand besluit te gaan solliciteren.”

De speeddates vinden plaats via Zoom en duren maximaal 15 minuten. Edwin Werner, advocaat bij Fiorens: “Wanneer iemand twijfelt om te komen solliciteren, dan kan een laagdrempelige kennismaking via een speeddate dat wellicht wegnemen. En een goede klik voel je meteen. Wij hebben speeddaten nog niet eerder langs zien komen bij sollicitaties in de advocatuur. Maar waarom niet? Laten wij vooral laagdrempelig met elkaar kennismaken. Wie weet hebben wij elkaar onverwacht veel te bieden.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven