Agit Sahin (Boels Zanders Advocaten) over ‘op het matje geroepen worden door de examencommissie’

Student-stagiair van de week is Agit Sahin. Agit loopt stage bij Boels Zanders Advocaten. “Op mijn eerste stagedag mee naar een zitting, was een leuk binnenkomertje.”

Delen:

Agit Sahin

Agit Sahin (23) studeert Nederlands recht, specialisatie staats- en bestuursrecht aan de Universiteit van Maastricht. Hij verwacht in april 2024 af te studeren. Hij loopt momenteel stage bij Boels Zanders Advocaten in Maastricht, sectie bestuursrecht, van juni tot en met juli 2023.

Wanneer ben je begonnen met je studie en welke master volg je op dit moment?
In september 2019 startte ik met de bachelor rechtsgeleerdheid. Drie jaar later volg ik de master Nederlands recht, specialisatie staats- en bestuursrecht.

Wat is je tot nu toe meegevallen aan je studie en wat tegengevallen?
Dat ik de studie heel goed kan combineren met mijn sport en privéleven. COVID-19 was een grote tegenvaller. Hierdoor heb ik anderhalf jaar van mijn ‘studentenleven’ zien voorbijgaan. 

Wat is jouw geheim om je focus te houden tijdens het studeren?
Weten waarvoor je dit doet en dat is in mijn geval een topadvocaat worden. Daarnaast als tip: vermijd je grootste vijand, namelijk je telefoon. 

En is het leuk om stage te lopen? Waar houd je je mee bezig?
Momenteel bevind ik me in mijn zesde week van mijn stageperiode bij Boels Zanders Advocaten. Ik houd me voornamelijk bezig met het bestuurs- en vastgoedrecht waaronder het schrijven van memo’s, concept advies- en processtukken. Daarnaast verricht ik jurisprudentieonderzoek en woon ik zittingen en cliëntgesprekken bij. Bovendien biedt het kantoor mij de mogelijkheid om mijn talent kenbaar te maken – dat waardeer ik enorm. Overigens heb ik gemerkt dat geen dag op kantoor hetzelfde is.

Wat is het belangrijkste dat je tijdens je stage geleerd hebt?
Wees kritisch. Ken de feiten als geen ander. Zo kun je vervolgens je standpunt overtuigend beargumenteren. Verder, fouten maken is menselijk, maar leer wél van je fouten. 

Heb je nog een leuke blunder gemaakt?
Ik ben van mening dat ik tot op heden tijdens mijn stage geen blunder heb gemaakt maar wel tijdens mijn studie. Ik ben eens op het matje geroepen door de examencommissie met als reden dat ik mijn telefoon in mijn broekzak was vergeten tijdens mijn (allereerste) tentamen. Dat was even schrikken. Uiteindelijk besloot de examencommissie mijn tentamen niet ongeldig te verklaren omdat de omstandigheden van het geval daartoe noopten.

Wat is je tip voor medestudenten als het gaat om stagelopen?
Stap uit je comfortzone en durf het avontuur aan te gaan. Laat jouw mening horen, dat wordt gewaardeerd. Wees nieuwsgierig. Schroom niet om vragen te stellen. Als iets niet lukt of als je iets niet begrijpt, geef het aan. 

Wat was je goede voornemen toen je na de zomer met dit studiejaar begon? Geldt dat nog, of denk je: volgend studiejaar weer een kans?
Ik was voornemens een stage te lopen bij een advocatenkantoor tijdens mijn master. En dat is gelukt.

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven