Alle benodigdheden voor een kantoor aan huis

Steeds meer mensen werken (gedeeltelijk) vanuit huis. Naast de mensen die in loondienst werken zijn er ook steeds meer mensen die als zzp’er starten. Dan is een goede werkruimte in huis uiteraard ook van essentieel belang. Maar waar moet je aan denken als je een kantoor aan huis inricht? We zetten de belangrijkste benodigdheden voor je op een rijtje.

Delen:

Een goede printer

Vergis je niet in het belang van een printer. Bedenk maar eens hoe vaak je op kantoor wel eens iets print. Ook thuis is het handig als dit mogelijk is. Een goede printer mag dan ook niet ontbreken. Maar voor welke printer kies je dan? De handigste keuze is om voor een veelzijdige inkjetprinter te kiezen. Kies voor een alles-in-één printer zodat je niet alleen in staat bent om te printen, maar ook kan kopiëren of scannen. Let niet alleen op de printer die je koopt, maar ook de inktpatronen die je nodig zult hebben in de toekomst. Waar kan je bijvoorbeeld een canon pg 430 en cl 541 kopen? Zijn er ook huismerken die op jouw printer passen? Goed om hier rekening mee te houden nog voordat je de printer koopt.

Snel internet

Veel van het werk gebeurt tegenwoordig toch wel online. Daarom is het belangrijker dan ooit tevoren om online actief te kunnen zijn. Snel internet is daarbij een must. Het laatste wat je wil is dat je belemmerd wordt door traag of niet-werkend internet. Zo weet je zeker dat je altijd in staat bent om efficiënt te werken.

Labelprinter en verpakkingsmateriaal

Start je binnenkort een webshop vanuit huis? Dan is een labelprinter en verpakkingsmateriaal natuurlijk ook van essentieel belang. Op die manier is snel inpakken een stuk makkelijker. Zorg ervoor dat je de labels niet alleen snel kunt printen, maar dat er ook altijd voldoende dozen aanwezig zijn. Kies ook voor meerdere formaten verpakkingen zodat je nooit teveel dingen los hoeft te verpakken of een te grote verpakking hoeft te gebruiken voor slechts één klein item.

Aparte ruimte

Het lijkt misschien heel gemakkelijk om vanuit huis te werken. Misschien ben je zelfs wel van plan om dit vanaf de eettafel of zelfs de bank te doen. Houd er echter wel rekening mee dat je thuis sneller afgeleid kunt raken. Niet alleen door je omgeving, maar ook door de andere gezinsleden. Daarom is het belangrijk dat je een aparte ruimte gebruikt om in te werken. Het liefst een hele aparte kamer. Als deze er niet is, kan je ook nog een kleine kantoorplek in de eigen slaapkamer maken. Zo beschik je altijd over een ruimte die je kunt afsluiten en waar je echt in staat bent om ergonomisch te werken.

Kantoorbenodigdheden

Maak een lijstje met dingen die je normaal gesproken op kantoor zou gebruiken. Denk aan pennen, notitieblokken, printpapier, toners of cartridges, een agenda, enzovoorts. Dit zijn dingen die ook in een thuiskantoor niet mogen ontbreken. 

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven