Allen & Overy hoofdsponsor Eye Filmmuseum

Allen & Overy is per 1 mei 2021 drie jaar hoofdsponsor van Eye Filmmuseum. Allen & Overy en Eye gaan zich inzetten voor het behoud van het cultureel filmerfgoed, de realisering van spraakmakende tentoonstellingen, onderwijsprogramma's en het bevorderen van talent.

Delen:

“Film transporteert je naar andere werelden”, vertelt Brechje van der Velden, senior partner Allen & Overy Netherlands. “Het verruimt je blik en stimuleert je geest. Inventiviteit is, naast pragmatisme, wat ons als advocatenkantoor kenmerkt. Daarom past Eye bij Allen & Overy. Daarnaast vervult Eye een belangrijke rol in het bewaken en delen van cultureel erfgoed: de Nederlandse film. Een maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij graag ondersteunen. We zullen de komende tijd onze cliënten en A&O-ers op verschillende manieren laten kennismaken met de activiteiten van Eye.”

Sandra den Hamer, directeur EYE Filmmuseum: “In deze uitdagende periode zijn we buitengewoon blij dat een toonaangevend en internationaal kantoor als Allen & Overy ervoor kiest Eye en daarmee de Nederlandse filmcultuur te ondersteunen. We vinden elkaar in een wederzijdse passie voor film maar zeker ook in de interesse in innovatieve projecten op het gebied van digitalisering, diversiteit en duurzaamheid. We verheugen ons zeer op een inspirerende samenwerking.”

Eye is schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van de film en de kunst van het bewegend beeld. Het nationale museum voor de film aan het Amsterdamse IJ beheert in het Eye Collectiecentrum meer dan veertigduizend films uit alle genres: een fraaie staalkaart van de filmgeschiedenis, van klassiekers en kaskrakers tot cultfilms.

Eye volgt de actualiteit op de voet met programma’s, tentoonstellingen en evenementen. Iedere dag staat het museumgebouw vanaf tien uur open voor iedereen, die in film- en filmcultuur is geïnteresseerd. Vier zalen, een expositieruimte, een educatieve verdieping, een shop en een bar-restaurant heten de bezoeker welkom.

Eye wordt wereldwijd geroemd om zijn kennis en expertise op het gebied van filmrestauratie, -onderzoek en -educatie. De medewerkers van het museum spannen zich in om alles wat je over film zou willen weten onder handbereik te brengen. Voor jong en oud, filmliefhebber en -professional: vanuit steeds veranderend perspectief belicht Eye de film als kunst, amusement en deel van de digitale beeldcultuur.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven