Als je ruzie wilt….

Dan kun je het krijgen. Want zo is het wel voor veel ondernemers. Zoals wij advocaten weten, kan een geschil al snel veranderen in hoge rekeningen. Nachtenlang wakker liggen van de zorgen. Bekoelde relaties met opdrachtgevers, leveranciers en zakenpartners.

Delen:

En hoe zitten wij als advocaat in de wedstrijd?

“Ja, mevrouw de advocaat, alleen u wordt blij van deze ruzie.” Dat grappig bedoelde verwijt heb ik vaak genoeg gekregen. Ik máák ook veel uren om het dossier goed op te bouwen, de stukken op orde te krijgen. Om de zitting voor te bereiden. Voor het overleg.

Maar het knaagde aan me.

Want die ondernemers hebben gelijk met hun verwijt. Was dit de beste manier om hen te helpen? In de afgelopen 20 jaar zat ik te vaak met procedures zich voortsleepten van conclusie naar akte, terwijl de rekeningen zich opstapelden, het onbegrip en de slapeloze nachten toenamen en de relaties met de wederpartij er niet beter op werden. Wij advocaten richten ons uitsluitend op winnen van de zaak. De weg daarnaartoe accepteren we als collateral damage.

Dit kon anders, sterker, dit moest anders.

Sneller. Menselijker. Normaler. De winst van de zaak mag best centraal staan, maar het plaatje is altijd groter dan de rechtszaak. Niet echt iets nieuws, zou je denken. Maar er was geen tribunaal dat meer grip bood op dat totaalplaatje. Althans, niet voor de advocaat van het mkb. Ik had betere conflictoplossing nodig. Daarom heb ik Eve opgericht.

De oplossing is vrij simpel.

Arbitrage. Een oplossing die heel gebruikelijk is in grote internationale zaken waarmee gigantische bedragen gemoeid zijn. Op de Zuidas bepalen de advocaten die zich specialiseren in arbitrage grotendeels zelf de procedure voor hun cliënten. De beslissing over die gigantische belangen laten zij over aan gespecialiseerde collega’s.

Precies dat maakt Eve nu ook toegankelijk voor advocaten van het mkb.

Je kunt zelf een procedure inrichten of kiezen voor een snelle standaardprocedure. Die is zo ingericht dat je de uitkomst kunt optimaliseren, terwijl je collateral damage beperkt. Je krijgt hierdoor controle over meer aspecten van het specifieke geval. De zaak laat je altijd beoordelen door een ervaren en gespecialiseerde collega of oud-rechter. En jouw rol als advocaat is in wezen niet anders; onze juridische scherpte en strategie zijn nog steeds nodig, terwijl de kansen op winst hetzelfde zijn. Die winst omvat alleen meer, voor beide partijen.

Knaagt het ook aan jou?

Vind je ook, als je eerlijk bent, dat je je cliënten beter kunt bedienen? Doe dan mee. Wij zoeken advocatenkantoren en juristen naar wie wij ondernemers kunnen doorverwijzen voor bijstand bij een procedure bij Eve. Ook dit werkt simpel: wij nemen je op in ons zichtbare netwerk van externe juristen. Jij bepaalt daarna zelf wat de cliënt nodig heeft.

Ik hoor graag van je,
Katelijn van Voorst

Eve.  |  Geschikt voor een uitspraak  |  Snel – betaalbaar – menselijk.

Neem contact op via: Katelijn van Voorst – katelijn@eve.law

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven