Altijd je koffer terugvinden

Of je nu een frequente reiziger bent of af en toe op vakantie gaat, het kwijtraken van je koffer kan een stressvolle ervaring zijn. Gelukkig bieden moderne technologieën, zoals bagagetrackers, de ideale oplossing.

Delen:

beeld: Depositphotos

Tile, Trakdot, LugLoc, en Smart Unit… steeds meer merken bieden bagagetrackers aan, elk met unieke functies en technologieën. Tile bijvoorbeeld, maakt gebruik van Bluetooth-technologie en een wereldwijd netwerk van gebruikers om verloren items, inclusief je koffer, op te sporen. Trakdot maakt gebruik van GPS en GSM, en LugLoc combineert GSM, Bluetooth, en een krachtige batterij voor langdurig gebruik. Smart Unit biedt geavanceerde functies, waaronder temperatuur- en vochtigheidssensoren.

Bluetooth, GPS of hybride?

Voor de meeste bagagetrackers hoef je geen hogere wiskunde te beheersen. Maar welk systeem is nu handig voor jou? Bedenk bij Bluetooth-trackers dat ze een beperkt bereik hebben en vereisen dat andere gebruikers van hetzelfde netwerk in de buurt van je zoekgeraakte koffer zijn. GPS-trackers hebben een groter bereik en kunnen wereldwijd worden gevolgd, maar hebben vaak een data-abonnement nodig. Hybride trackers combineren verschillende technologieën voor een uitgebreidere dekking.

De functionaliteiten van bagagetrackers variëren, maar wat ze de meeste wel hebben, is real-time locatietracking, geofencing-waarschuwingen en temperatuur- en vochtigheidsmetingen. Met deze functies kun je je bagage volgen, meldingen ontvangen wanneer je bagage een bepaald gebied is, en je kunt de omstandigheden van je bagage monitoren.

Wat als je je koffer toch echt kwijt bent

Hoewel bagagetrackers het risico op verlies aanzienlijk verminderen, is het belangrijk om te weten wat te doen als je koffer toch kwijtraakt. Meld het onmiddellijk bij de luchtvaartmaatschappij en de plaatselijke autoriteiten. Gelukkig bieden veel trackers ook de mogelijkheid om de laatst bekende locatie van je bagage te zien, wat kan helpen bij het opsporen en terugkrijgen van je koffer.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven