Rijd de lente in met de Maserati GranCabrio

Maserati presenteert de GranCabrio, de nieuwste creatie van het merk, speciaal voor autoliefhebbers die het hoogste niveau van comfort en stijl eisen. GranCabrio is een gloednieuwe en even elegante open versie van zijn coupé-twin, de bekroonde GranTurismo.

Delen:

Bij de lancering is de Maserati GranCabrio verkrijgbaar in het Trofeo-uitrustingsniveau, met de 6-cilinder Nettuno-verbrandingsmotor, een 3,0-liter twin-turbo met 542 pk die dient als het onmiskenbare brullende hart van de krachtigste auto’s in de Trident bereik. Aan boord van de GranCabrio worden de buitengewone prestaties van de Nettuno-motor – de krachtigste ooit gebouwd voor de Maserati GranTurismo – opnieuw gecombineerd met echt, optimaal comfort om lange afstanden af ​​te leggen. Het wordt nu versterkt door een rijervaring in de open lucht, om optimaal te profiteren van de schoonheid van de reis en de unieke kenmerken van een auto die vanuit alle gezichtspunten uitzonderlijk is.

De nieuwe cabriolet van de Trident is 100% gemaakt in Italië en treedt in de voetsporen van de GranTurismo en biedt een nieuwe en boeiende versie van de grand tourer bij uitstek, zonder concessies te doen aan luxe, prestaties, rijcomfort en sportiviteit.

Het dak is gemaakt van stof, perfect om zo min mogelijk ruimte in te nemen wanneer het automatisch wordt opgeborgen in de kofferruimte – waar het in 14 seconden kan worden opgeborgen, zelfs bij snelheden tot 50 km/u. Er is ook voldoende ruimte gegarandeerd voor vier passagiers, aangezien de GranCabrio ideaal is om met gezelschap of alleen te reizen met de wind in de haren, terwijl u geniet van alle emoties van een uitstekende rit en ademt in de meest authentieke Italiaanse stijl.

De elegantie van de Maserati GranCabrio kan nog beter worden waargenomen en gewaardeerd vanaf de buitenkant, wanneer de softtop open is en het gebrul van de motor allesomvattend is. De verbinding met de weg en het landschap is een onvergelijkbare ervaring die alleen kan worden geboden door de Spyder-versie van een auto die al meer dan 60 jaar de hoofdpersoon is van een succesverhaal: de cabrioletvariant van Maserati’s eerste sportwagen voor op de openbare weg. de 3500 GT werd onthuld op de Autosalon van Genève in 1959.

Maserati’s nieuwste aanwinst is een luxe auto die in zijn nieuwe cabrioletvorm de stilistische details en fijne materialen benadrukt waar Maserati bekend om staat, omdat hij een reis verder verbetert in naam van het meest omhullende rijplezier, in totale harmonie en versmelting met het panorama en de geest van de reizen die typisch zijn voor de GranCabrio-klant.

De aandacht voor design en de passie voor exclusieve details doen niets af aan prestatie en plezier; op dezelfde manier is technologie een kenmerk en een disruptief element, wat zich vertaalt in de beste infotainment- en rijhulpdiensten, om veiligheid en entertainment te garanderen achter het stuur van een auto die geen compromissen accepteert. De ideale partner voor oneindige reizen gekenmerkt door een optimaal evenwicht tussen esthetische benadering en onopvallende functionaliteit.

De ‘openluchtervaring’ wordt versterkt door opmerkelijk thermisch en akoestisch comfort, waarbij de softtop verkrijgbaar is in vijf kleuren en kan worden bediend vanaf het centrale display via een aanraakknop, voor volledige controle en totale autonomie.

Voor liefhebbers van rijden in de open lucht heeft Maserati aan alles gedacht; De GranCabrio wordt standaard geleverd met een innovatieve nekwarmer, om de nek van de bestuurder en passagier op drie verschillende intensiteitsniveaus te verwarmen.

Eén van de optionele extra’s is de windstopper, die met twee passagiers kan worden gebruikt en handmatig kan worden ingeklapt. Wanneer de kap open is, vermindert dit de vorming van turbulentie in het passagierscompartiment en kunt u optimaal profiteren van de aerodynamica van de auto.

De nieuwe GranCabrio, die parallel met de GranTurismo werd gecreëerd, is het resultaat van de ontmoeting tussen onberispelijke efficiëntie en de natuurlijke schoonheid van een auto die in de loop van de tijd trouw is gebleven aan zijn identiteit: een monarch van stijl met de klassieke proporties die typerend zijn voor de auto uit Modena. Brand’s auto’s, maar blijft tegelijkertijd toonaangevend als bewaker van de beste mechanica en de nieuwste technologie in zijn klasse. De nobele interieurs verraden het onderscheidende vakmanschap van de producten van het Italiaanse bedrijf niet en benadrukken de typische ‘balans van tegenstellingen’, evenals moedige en voortdurend eigentijdse luxe, in de beste traditie van de meest iconische auto’s van de Drietand.

Maserati SpA
Maserati produceert een compleet assortiment unieke auto’s, die onmiddellijk herkenbaar zijn aan hun buitengewone persoonlijkheid. Dankzij hun stijl, technologie en van nature exclusieve karakter verrukken ze de meest veeleisende, veeleisende smaak en zijn ze altijd een maatstaf geweest voor de wereldwijde auto-industrie. Een traditie van succesvolle auto’s, die stuk voor stuk een nieuwe definitie geven van wat een Italiaanse sportwagen maakt op het gebied van design, prestaties, comfort, elegantie en veiligheid, momenteel verkrijgbaar in meer dan 70 internationale markten. Het Maserati-gamma omvat de Levante – de eerste SUV gemaakt door Maserati, de Grecale, de ‘alledaagse uitzonderlijke’ SUV, en de GranTurismo, de iconische Italiaanse grand tourer, allemaal modellen die worden gekenmerkt door het gebruik van materialen van de hoogste kwaliteit en uitstekende technische oplossingen . Een serie uitgerust met hybride viercilindermotoren – beschikbaar voor Grecale en Levante – en V6-benzine, met achter- en vierwielaandrijving, die het prestatie-DNA van het merk Trident belichamen. De top van het assortiment bestaat uit de MC20 supersportwagen en de MC20 Cielo spyder, aangedreven door de baanbrekende 100% Maserati Nettuno V6-motor, die uit de F1 afkomstige technologieën integreert in de krachtbron van een standaard productieauto voor de eerste keer. De nieuwe GranTurismo is verkrijgbaar met zowel de krachtige V6-benzinemotor, afgeleid van de Nettuno, als een 100% elektrische versie: de GranTurismo Folgore, de eerste auto in de geschiedenis van het in Modena gevestigde merk die deze oplossing toepaste. Tegenwoordig omvat het volledig elektrische assortiment ook de Grecale Folgore, Maserati’s eerste volledig elektrische SUV. Tegen 2025 zullen alle Maserati-modellen verkrijgbaar zijn in een volledig elektrische versie, en in 2028 zal het volledige Maserati-gamma uitsluitend op elektriciteit rijden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven