Ambassadeursdag 2018: een waardevolle avond!

Delen:

Afgelopen donderdag 29 november was het dan eindelijk zover: de allereerste Mr. Studenten Ambassadeursdag bij advocatenkantoor Stibbe. Allereerst dien ik Stibbe namens ons allemaal te bedanken voor hun geweldige gastvrijheid. Deze waardevolle avond kan mede door hen als een groot succes worden bestempeld. Maar wat hebben we nu eigenlijk gedaan? Waar is zo’n Ambassadeursdag eigenlijk goed voor? Lennard Pelzer, Managing Editor van Mr. Studenten, legt het uit.

Een nieuw platform: en nu?

De afgelopen maanden zijn wij gezamenlijk bezig geweest met de ontwikkeling van Mr. Studenten en onze Ambassadeurs zijn daarin heel belangrijk geweest. De Ambassadeurs schrijven namelijk allemaal online blogberichten voor het platform en zijn tegelijkertijd offline het uithangbord op de universitaire rechtenfaculteit waar zij studeren. Zo zijn zij bijvoorbeeld heel belangrijk bij het onderhouden van het contact met de studieverenigingen. Iedere rechtenstudent zal het welbekende tijdschrift vast wel eens in zijn handen hebben gehad, maar sinds enige tijd is er dus ook het online platform Mr. Studenten.

Maar wie zijn deze Ambassadeurs nu? Het zijn stuk voor stuk ambitieuze rechtenstudenten die tegelijkertijd een passie hebben voor het schrijven van (juridische) blogberichten. Wij vonden het natuurlijk belangrijk dat alle Ambassadeurs ook elkaar zouden ontmoeten. In dat kader ontstond het idee om een zogeheten Ambassadeursdag te organiseren waarbij iedereen elkaar zou kunnen leren kennen en we onze doelen zouden kunnen bespreken. Daarnaast was dit een ideaal moment om elkaar van feedback te voorzien en actiepunten te noteren: welke kant willen we op en hoe gaan we dat doen? Al met al konden we spreken van een zeer waardevolle avond.

Eten, gezelligheid en een Senior Associate

Zoals gezegd heeft Stibbe ons hartelijk ontvangen deze avond. Zo was er – voordat we inhoudelijk het gesprek aangingen – soep en brood aanwezig, konden wij aan het eind van de avond nog borrelen en was er de gelegenheid om enkele vragen te stellen aan een Senior Associate van Stibbe: Soeradj Ramsanjhal. Een ideale gelegenheid voor onze Ambassadeurs om direct in contact te komen met een ervaren advocaat op de Zuidas. Hoewel zij zich allemaal inzetten voor het platform, blijven zij uiteraard juristen in spe. Zo blijkt maar weer dat Mr. enorm veel te bieden heeft.

In alle opzichten was het een uiterst geslaagde avond en ook zéker voor herhaling vatbaar. De geruchten gaan al dat de Ambassadeurs een volgende keer gezamenlijk de stad induiken om het centrum van Amsterdam onveilig te maken… Uiteraard niet té onveilig: voor je het weet hebben ze nog een advocaat nodig…

 

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven