Amsterdam Law Firm

Delen:

Foto: Amsterdam Law Firm

Sinds een paar jaar kun je aan de UvA deelnemen aan Amsterdam Law Firm. Dit programma kan je 15 extra studiepunten opleveren en je doet er vooral veel praktijkvaardigheden op. De inhoud van het programma is in het eerste jaar vooral het in de praktijk brengen van je opgedane rechtskennis. Je werkt in teamverband aan een dossier en dat over van alles kan gaan. Bij mij rees de vraag hoe dit de combineren valt als eerstejaars student en daar kon Inez ten Brink mij een antwoord op geven. Zij is  eerstejaars rechten student en neemt deel aan zowel het Honours Programme als aan ALF.

ALF en het Honours Programme
Inez vindt ALF in combinatie met Honours tot nu toe best goed te doen. Voor ALF zijn er een aantal belangrijke momenten, zoals de tussenpresentatie, de eindpresentatie en eventueel andere “zittingen”. Daarbij heb je wekelijks een bijeenkomst met je team om de voortgang en taken te bespreken. Soms heb je het in een week dus iets drukker met ALF en het werken aan het dossier, en soms heb je alleen de bijeenkomsten. En dat terwijl Honours tot nu toe een extra vak heeft opgeleverd, wat voortdurend meer tijd van je vraagt.

Zoals al eerder gezegd werk je bij ALF dus in een teamverband aan een dossier. Haar eerste dossier was een civiele zaak, maar nu werkt ze aan een strafrechtelijk dossier. Alle verschillende vlakken van het recht komen dus aan bod.

Rechtspraktijk
De voordelen zijn dus dat je echt een kijkje neemt in de rechtspraktijk. Haar eerste dossier was een civiele zaak. Hiermee zijn ze meerdere keren langs geweest bij een groot Zuidas-kantoor om informatie te krijgen over hoe te werk te gaan. Tevens wordt de zaak uiteindelijk ook echt gepresenteerd in de rechtbank te Amsterdam. Vooral dat vind Inez ontzettend gaaf om mee te maken, want uiteindelijk wil ze echt in zo’n omgeving gaan werken.  Je komt er door ALF ook een beetje achter waar je interesses liggen, en dat is een enorm voordeel dat je daar nu al in je eerste jaar mee bezig kunt zijn. Een nadeel is misschien dat je het toch moet zien te combineren met alle andere verplichte vakken en alles wat je er als student nog omheen doet (werk, sport, social life).. ook werk je in teamverband, dus wil je natuurlijk ook dat het goed klikt met de andere studenten.

Ook biedt ALF extra activiteiten aan zoals uitstapjes naar advocatenkantoren of naar de rechtbank. Er vindt ook een wekelijke bijeenkomst plaats met je team. Je wordt ook automatisch lid van de studievereniging van ALF. Zij organiseren ook leuke borrels en uitstapjes. Als je dus vooral veel praktijk wil opdoen naast je studie is ALF een goeie optie om dit te bereiken!

 

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven