Amsterdamse Dekenprijs voor Eberhard van der Laan

Delen:

Eberhard van der Laan
Eberhard van der Laan (foto: Miranda Phernambucq)

De Dekenprijs van de Amsterdamse orde van advocaten wordt dit jaar toegekend aan oud-advocaat Eberhard van der Laan. De reden: ook als burgemeester is hij zijn waardering voor de advocatuur en zijn liefde voor het vak blijven uitdragen.

Eberhard van der Laan (Leiden, 1955) studeerde rechten aan de Vrije Unversiteit en werd in 1983 als advocaat beëdigd. Hij startte zijn carrière bij het Amsterdamse kantoor Van Doorne & Sjollema (tegenwoordig Van Doorne). Vanaf 1990 combineerde hij de advocatuur met het lidmaatschap van de gemeenteraad in Amsterdam. Een kwart eeuw geleden richtte hij, samen met een aantal andere Amsterdamse advocaten het kantoor Kennedy Van der Laan op, waar momenteel rond de honderd advocaten en notarissen werken.

Een belangrijke reden voor de Amsterdamse raad om de prijs aan Eberhard van der Laan toe te kennen is dat hij na zijn overstap van de advocatuur naar het publiek bestuur zijn waardering voor de advocatuur en zijn liefde voor het vak is blijven uitdragen. De Amsterdamse Orde noemt dat ‘een grote stimulans voor alle advocaten’.

De uitreiking door de Amsterdamse deken mr. Pieter van Regteren Altena vindt plaats op 23 maart, na de jaarvergadering van de Amsterdamse orde. De prijs is een bronzen beeld van een bevlogen advocaat. Het is een wisselprijs. De winnaar houdt een klein(er) bronzen exemplaar.

De Amsterdamse dekenprijs is in 2002 ingesteld als een jaarlijks door de Amsterdamse orde toe te kennen prijs voor iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de advocatuur. Dat hoeft niet per se een advocaat te zijn, noch een advocaat en evenmin een Amsterdammer. Eerdere winnaars waren onder andere de Amsterdamse asiel- en vreemdelingenadvocaat Rob Hamerslag, de Amsterdamse advocate Liesbeth Zegveld en de Syrische mensenrechtenadvocaat El Hassani.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven