Annechien Sloots beste onafhankelijke jurist

Zelfstandig jurist Annechien Sloots is uitgeroepen tot de beste onafhankelijke jurist van het jaar. Tijdens het jaarlijkse DILA-diner wezen juryleden Corinne Schot (BakerMcKenzie), Claire Saes (Jumbo), Erik Vermeulen (Tilburg University) en Martijn Koopal (PwC) privacyrechtspecialist Sloots aan als winnaar van de Dutch Independent Legal Award 2022 (DILA).

Delen:

Annechien Sloots klein-edea864a
Annechien Sloots (links) en Corinne Schot (rechts)

Zelfstandige juristen en advocaten die uitblinken worden jaarlijks door hun vakgenoten en opdrachtgevers genomineerd voor de DILA. Na een stemronde van de publieksjury worden genomineerden uitgenodigd om praktijkcases en referenties in te dienen bij de onafhankelijke jury, die vervolgens drie finalisten aanwijst. De finalisten krijgen een uitnodiging voor het DILA-diner, dat dit jaar plaats vond bij Chateau Amsterdam, een ‘Urban Winery’ in Amsterdam Noord.

Hier ging de jury met finalisten Annechien Sloots, Elmira Baghery en Katherine Dutmer in gesprek over hun zelfstandig ondernemerschap als juridisch professional. Daarbij kwamen onderwerpen als innovatie, klanttevredenheid en ondernemerschap aan de orde.

Vertaalslag

Volgens juryvoorzitter Corinne Schot had de jury geen makkelijke taak. “Jullie zijn alle drie heel verschillend en we zouden jullie stuk voor stuk zo inhuren in jullie vakgebied. Jammer genoeg kan er maar één winnen. Vanavond kennen we de DILA 2022 toe aan Annechien.”

Het ondernemerschap dat Sloots aan de dag legt gaf de doorslag voor jury. “Ze is niet alleen gedreven en enthousiast waar het haar vak inhoudelijk betreft, maar is ook actief bezig om van daaruit een vertaalslag te maken naar kleinere ondernemingen. Daarbij werkt ze samen met andere zelfstandige juristen en is ze bezig nieuwe media in te zetten om mkb-ondernemers te helpen om de privacy binnen hun bedrijf op een efficiënte en laagdrempelige manier op orde te krijgen.”

Vorig jaar was Lisette Hendrikse de winnaar.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven