Appartement van Stibbe ging vanwege corona helaas niet door

Onze Mr. Studenten-ambassadeur Kin Foon Liew (22) loopt stage bij Stibbe. "Omdat Energy & Industry zich niet richt op een rechtsgebied maar op een markt, zijn de werkzaamheden heel erg gevarieerd. Zo doe ik onder andere veel literatuur en jurisprudentie onderzoek, woon ik meetings met cliënten bij en schrijf ik mee aan procestukken."

Delen:

Kin Foon Liew (22) studeert Ondernemingsrecht (master) aan de Radboud Universiteit. Hij verwacht in december 2021 af te studeren. Hij loopt stage bij Stibbe, in de praktijkgroep Energy & Industry, van 1 maart t/m 30 april 2021.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Stibbe is advocatuur op het allerhoogste niveau. Tijdens mijn studie heb ik altijd de droom gehad om later te werken in de advocatuur op de Zuidas. Het niveau en de cultuur daar spreekt mij enorm aan. Het was dan ook tijd voor mij om dit zelf te gaan ervaren. Bij het volgen van mijn colleges kwam ik erachter hoe toonaangevend Stibbe is. Veel literatuur is geschreven door advocaten die hier werken en ook heb ik colleges mogen volgen van docenten die werken bij Stibbe.

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat?
Ik loop vanuit huis stage, dat is helaas niet anders. Ik zou eigenlijk voor twee maanden in het appartement van Stibbe mogen verblijven, omdat de reistijd tussen Amsterdam en Nijmegen iets te groot is. Ook dat is helaas niet doorgegaan vanwege het thuiswerkbeleid. Maar ik merk wel echt dat Stibbe probeert om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken. Zo heb ik regelmatig leuke dingen (zoals schilderspullen voor een online workshop) toegestuurd gekregen en is het contact met collega’s heel gemoedelijk. Normaal gesproken ligt de drempel om iemand te bellen met een vraag veel hoger dan als je even bij iemand aanklopt op kantoor. Maar ook hier heb ik niets van gemerkt. Ook mijn praktijkgroep heeft mij vanaf het begin al heel goed betrokken bij interessante zaken. Hierdoor heb ik alsnog een heel goed beeld van het kantoor en de advocatuur kunnen krijgen.

Bevalt je stage?
Zeker! Ik heb het super naar mijn zin bij Stibbe. Ik heb super leuke collega’s en het contact met andere stagiaires is goed. De werkzaamheden zijn heel erg interessant, ik krijg te maken met onderwerpen die ik tijdens mijn studie nog nooit ben tegengekomen. Ik ga mijn stageperiode nooit meer vergeten.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage?
Ik denk niet dat ik tot nu toe een heel grote blunder heb gemaakt, maar met de kennis van nu had ik een aantal dingen wel anders aangepakt. Maar ook hier is een stage voor: om jezelf te ontwikkelen en heel veel te leren!

Denk je verder te gaan in dit beroep?
Ja! Deze stage is voor mij de bevestiging dat ik de advocatuur in wil.

En tot slot: Als je dan toch in quarantaine zou moeten, met wie zou je dan een paar dagen ‘opgesloten’ willen zitten?
Met mijn vrienden! Na een drukke dag is niets zo lekker als een ijskoud biertje met mijn maten.

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven