Barbara van Kampen benoemd als inkomend voorzitter van de KNB

Per oktober 2024 treedt Barbara van Kampen aan als nieuwe voorzitter van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Samen met drie nieuwe medebestuurders werd ze op 6 maart door de Ledenraad van de KNB benoemd. Van Kampen volgt huidig voorzitter Annerie Ploumen op.

Delen:

barbara van kampen

Van Kampen is notaris in Oss en treedt al in juli toe tot het bestuur, aanvankelijk in de plaats van huidig lid Thijs Flokstra, om in oktober het stokje als voorzitter over te nemen van Ploumen. Van Kampen is sinds 1996 werkzaam in het notariaat, en werd in 2005 als notaris benoemd.
Naast Van Kampen zijn de Groningse notaris Jan Janssens (per direct), de Arnhemse notaris Karen Verkerk (per 1 oktober 2024) en de Deventer notaris Jeroen Prinsen (per 1 mei 2025) benoemd. Verkerk gaat de functie van penningmeester vervullen.

Notaristaal

In 2019 werd Van Kampen op deze website uitgeroepen tot Mr. van de week. Dat was destijds in het kader van de presentatie van haar boek Notaris in beeld. Daarin probeert ze notaristaal begrijpelijker en toegankelijker te maken door infographics en eenvoudigere taal. Van Kampen vertelde dat ze op het idee voor het boek kwam doordat ze merkte dat ontwerpakten steeds slechter werden geleden door cliënten. “Wij hadden bij onze akten al bijsluiters als toelichting op de akte. Deze bijsluiters hielpen wel, maar niet voldoende. Bovendien bestonden de bijsluiters uitsluitend uit tekst. Ik maak bij besprekingen met cliënten veel verduidelijkende tekeningen. Ook probeer ik veel uit te leggen aan de hand van beeldspraak, bijvoorbeeld: een testament moet u zien als een gereedschapskist. Ik bedacht toen: waarom ga ik deze tekeningen en beeldspraak niet uitwerken met een vormgever?”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven