Bart Fleuren (Linklaters) over de start van de cassatiepraktijk bij Linklaters

Overstapper van de week is Bart Fleuren. Fleuren is in januari 2022 als counsel gestart in de Dispute Resolution-praktijk van Linklaters in Amsterdam, waar hij een cassatiepraktijk zal gaan opzetten. Fleuren is afkomstig van De Brauw Blackstone Westbroek.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Was het rustig inkomen of gelijk volop aan de bak?
Dankjewel! Onze eerste processtukken bij de Hoge Raad zijn al ingediend en ik heb mijn eerste zitting ook al gehad. Genoeg te doen dus. Veel mensen werken thuis, maar ik heb gelukkig (fysiek of virtueel) al behoorlijk wat nieuwe collega’s ontmoet. Ook zullen wij in de komende weken met cliënten en relaties spreken over onze plannen, zoveel mogelijk fysiek als de regels het toelaten.

 

Waarom bent u overgestapt?
Het idee voor mijn overstap is min of meer spontaan ontstaan. Zelf bij de Hoge Raad te kunnen procederen is strategisch belangrijk voor de Dispute Resolution-praktijk van Linklaters, zoals opgezet door Daniella Strik en Gerard Meijer. Ik heb meer dan tien jaar cassatie-ervaring in de rechtsgebieden waarop Daniella en Gerard ook actief zijn, in het bijzonder financieel recht, ondernemingsrecht, mededingingsrecht, collectieve acties en (internationale) arbitrage. En er was een super goede klik.

 

Linklaters is met uw komst het enige magic circle kantoor in Nederland met een advocaat bij de Hoge Raad. Hoe voelt dat?
Het is een heel mooie kans om bij Linklaters de cassatiepraktijk op te zetten. Toen ik tijdens mijn studie op uitwisseling was in Engeland wilde iedereen bij Linklaters werken. Ik begin nu te begrijpen waarom: Linklaters is een topkantoor wat betreft cultuur, vakinhoudelijk en cliënten. Ik ga flink mijn best doen om er samen met het team wat moois van te maken. En we zijn op zoek naar getalenteerde mensen voor uitbreiding: er zijn vacatures voor een advocaat medewerker (4-6 jaar ervaring), advocaat-stagiaires en studentstagiaires.

 

Wat gaat De Brauw Blackstone van uw vertrek missen en wat zal Linklaters van uw komst merken?
Ik kwam in 2010 bij De Brauw om cassaties te doen en ga nu naar Linklaters om dat voort te zetten. Procederen in cassatie verschilt behoorlijk van de feitelijke instanties, maar sluit goed aan bij wat Daniella en Gerard met hun teams al doen. In de wekelijkse sectielunches komen nu opeens Hoge Raad-zaken aan bod die wij zelf behandelen, dat brengt ook weer leuke gesprekken op gang.

 

U heeft al heel wat zaken meegemaakt. Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Zonder twijfel de Yukoszaak over de onteigening van een van de grootste energiebedrijven ter wereld. Ik denk met veel plezier terug aan de zittingen bij het Hof Amsterdam in 2016 over de erkenning van het Russische faillissementsvonnis met cliënten en het advocatenteam van De Brauw, Loyens Loeff, NautaDutilh en Cleber. En de zittingen bij het Hof Den Haag in de vernietigingsprocedure tegen de arbitrale vonnissen met een waarde van meer dan $50 miljard met het team onder leiding van Marnix Leijten. Dat waren echt onvergetelijke en vormende ervaringen, evenals de pleidooien bij de Hoge Raad in die zaak, waarin ikzelf optrad als advocaat bij de Hoge Raad.

 

 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven