Bart Terhorst (Nysingh) over vertrouwen

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Bart Terhorst

Overstap van de week is notaris Bart Terhorst. Terhorst is als compagnon Nysingh advocaten-notarissen komen versterken per 1 november. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht. Terhorst is afkomstig van HVG Law LLP.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Ik was toe aan een verandering! Vaak zijn er meerdere redenen om dit te willen. Een belangrijke voor mij was dat ik al lang in Utrecht woon. Mijn gezin en ik sporten er, hebben er veel contacten en ik ben er bestuurlijk actief. Mijn werkzame leven speelde zich af in Amsterdam. Wat is nu fraaier dan die levens meer in elkaar te schuiven? Op de fiets door het Wilhelminapark naar je werk, wie wordt daar niet vrolijk van? Dit is voor mij werkelijkheid, zodra alle formaliteiten zijn vervuld en mijn standplaats veranderd is in Utrecht.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?
Jazeker, ik werkte bijna 25 jaar bij HVG. Dan is het geen makkelijke beslissing om te nemen, ook vanwege de mensen die je achterlaat.

Met welke professionele eigenschap gaat u het verschil maken bij Nysingh?
De afgelopen 25 jaar heb ik een unieke combinatie van praktijken gekend. Enerzijds een praktijk gericht op nationale (familie)bedrijven, waar je met de eigenaren/ondernemers zelf van doen hebt. Anderzijds de multidisciplinaire (internationale) praktijk. Dat heeft mij gevormd. Daardoor kan ik problematiek snel doorgronden. Ik maak kwesties niet onnodig gecompliceerd en ben er op gericht om cliënten vooral te ‘ontzorgen’.

Met welke persoonlijke eigenschap gaat u het verschil maken bij Nysingh?
In de ondernemer ben ik geïnteresseerd. Ik leer graag zijn onderneming goed kennen en wil weten wat er speelt. Een goed contract is vaak geen standaard contract. Ik werk graag vanuit vertrouwen.

Hoe ziet het ‘nieuwe’ notariaat er volgens u uit?
Ik maak onderscheid tussen advisering en het notariële ‘product’. De nadruk in mijn praktijk ligt op advisering. Voor een bekwame adviseur bestaat altijd bestaansrecht. Het notariaat moet onderkennen dat de totstandkoming van bijvoorbeeld akten verandert door onder meer artificial intelligence. Volgens mij is de KNB goed bezig waar het technologie betreft. De rol van de notaris verandert wellicht, maar zal een vitale in ons rechtsverkeer blijven. Papier verdwijnt, dat is realiteit.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top