Alle bedrijfsjuristen welkom, ook die in de schil

Delen:

Foto Shutterstock

Het NGB, de beroepsvereniging voor bedrijfsjuristen, is er nu voor alle bedrijfsjuristen die in-house werken. Tot voor kort konden alleen bedrijfsjuristen lid worden die in dienst zijn van de organisatie waar zij werken. Nu kunnen ook bedrijfsjuristen lid worden die inhouse bij een onderneming werken zonder dat zij in dienst van die onderneming zijn.

Verder kunnen nu bedrijfsjuristen lid worden die werken voor een organisatie die wel ondernemingsactiviteiten uitoefent, maar niet primair op winst gericht is. Ook dat was vroeger anders.

Op 15 februari zijn de statuten van het NGB gewijzigd. De achterliggende gedachte bij deze wijziging is dat een grote groep bedrijfsjuristen niet meer in dienstbetrekking werkt, maar deel uitmaakt van de zogeheten flexibele schil. Deze bedrijfsjuristen doen in grote lijnen hetzelfde werk als hun collega’s die wel in loondienst zijn.

Ook bedrijfsjuristen die niet bij een op winst gerichte organisatie werken doen vaak hetzelfde werk als bedrijfsjuristen bij een commercieel bedrijf. Door deze statutenwijziging biedt het NGB deze groep bedrijfsjuristen ook toegang tot zijn netwerk en het brede palet aan opleidingen.

De statuten staan op www.ngb.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven