Bekkers stopt column in Advocatenblad

Delen:

Algemeen deken Willem Bekkers van de Nederlandse Orde van Advocaten heeft zijn vaste column in het Advocatenblad met onmiddellijke ingang stopgezet en is in plaats daarvan een weblog begonnen. Gebrek aan respons en de wens naar een breder en groter lezerspubliek zijn de aanleiding voor deze stap.

Van oudsher heeft de algemeen deken van de Advocatenorde een prominente plaats in het Advocatenblad middels het zogenoemde ‘van de deken’. Afgelopen vrijdag prijkte weliswaar nog diens foto op de vaste plek, maar met de mededeling dat Bekkers een weblog was begonnen. ‘Van de deken’ was beëindigd. Desgevraagd zegt Bekkers dat hij vanaf het begin twijfelde over de zin van deze stukjes: “Voor mij was altijd het doel om discussie op te roepen, om iets los te maken bij de lezers. Ik wil in debat komen met mijn publiek en het publiek daarbuiten. Ik heb moeten constateren dat in de twee jaar dat ik die stukjes heb geschreven, het aantal reacties te verwaarlozen is geweest. Ik vroeg me op een gegeven moment af of ze überhaupt wel wérden gelezen. En dat gevoel werd versterkt toen we naar aanleiding van lezersonderzoek hebben moeten concluderen dat het Advocatenblad binnen de advocatuur maar heel matig wordt gelezen en daarbuiten in het geheel niet.”

Bekkers hoopt met zijn weblog ook een bredere doelgroep te bereiken. “Zoals gezegd, áls het Advocatenblad al wordt gelezen, dan alleen maar door advocaten. Ik hoop middels dit weblog ook iets los te maken bij bredere groepen in de samenleving.”

Willem Bekkers

Bekkers wil niet reageren op het feit dat er de laatste maanden via de vaste columnisten van het Advocatenblad nogal scherpe of op zijn minst uitdagende taal richting de Algemeen Deken werd geuit. “Ach, met dat soort stukjes kan ik helemaal niets, en daar doe ik ook helemaal niets mee, behalve dan mijn schouders er over ophalen.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven