Beleggen: Noodzaak omdat rente niks meer oplevert

Van de noodzaak een deugd maken, dat is ook hoe er tegen aan gekeken dient te worden en biedt de kapitaalmarkt genoeg mogelijkheden aan beleggers. Die willen natuurlijk niet hun kapitaal aan grote risico’s blootleggen en moet er daarom gekeken worden naar de beleggingsmogelijkheden die het beste uit twee werelden biedt: de veiligheid van de spaarrekening en het hoog rendement van de aandelen- en cryptomarkt.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Beleggen- Noodzaak omdat rente niks meer oplevert  - Mr Online-a51a843f

Maar het geld groeit toch ook op de bank?

Een vraag die veelal wordt gesteld door personen die er nog hun twijfels over hebben. Er schuilt zeker het aspect bij van de veiligheid die het geld bij de bank geniet, maar zijn de rentepercentages geen weerspiegeling van de daadwerkelijke ontwikkelingen binnen de economie. De inflatie, de stijgende prijzen op de vastgoedmarkt, noem het maar op en zorgt het er allemaal voor, dat het geld op de bank na een poos veel minder “ koopkracht” heeft. Het is daarom eerder een noodzaak om het geld te beleggen om te voorkomen dat je er financieel op achteruit zal gaan. Er zijn wat andere zaken die wel erbij komen kijken bij het beleggen zoals de grotere risico’s en het wel steeds moeten bijhouden van de laatste ontwikkelingen.

Kies voor een verspreide aanpak

Aandelen of toch gaan voor Cardano? Het zal er ook veel van afhangen welke ontwikkelingen er zich op dat moment aan het afspelen zijn. Waar het er op de aandelenmarkt nog relatief rustig aan toe gaat, is het anders gesteld op de cryptomarkt. Beiden bieden echter voldoende ruimte om niet alleen een hoger rendement dan de spaarrente uit de belegging te halen, maar ook met een paar slimme zetten het risico te verspreiden. Aandelen kopen van sterk opkomende bedrijven of bedrijven die een goede “ track record “ hebben is al een zet in de juiste richting. Daar komen er nog de opties bijkijken die de cryptomarkt te bieden heeft. Ook hier zijn er een paar munten die sterk in hun schoenen staan, maar moet niet vergeten worden om het groeipotentieel van de overige munten mee te nemen. Volg het crypto nieuws om ook op dat gebied de juiste beslissingen te kunnen nemen.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top