Beroepsopleiding advocaten op de schop

Delen:

orde van advocaten over beroepsopleiding 100x100De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) gaat de beroepsopleiding voor nieuwe advocaten herijken. Dat heeft algemeen deken Bart van Tongeren bekendgemaakt tijdens de vergadering van het College van Afgevaardigden op 29 september.

De Orde wil hiermee inspelen op actuele ontwikkelingen binnen de advocatuur, zoals digitalisering, specialisatie, internationalisering en grotere flexibiliteit. De Orde komt ook tegemoet aan de kritiek van vooral de commerciële advocatuur op de huidige beroepsopleiding. De Zuidaskantoren vinden de opleiding te algemeen en te duur. “We moeten bezien of de opleiding nog toekomstbestendig is,” zegt Van Tongeren.

NOvA heeft een plan van aanpak opgesteld om de opleiding tegen het licht te houden. Er wordt gesproken met advocaten, universiteiten en buitenlandse partijen. De prijs van de opleiding is overigens verlaagd van € 14.173 ex BTW naar 13.940 ex BTW.

orde van advocaten over beroepsopleiding

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven