Bert Winnemuller (DVDW) terug in de advocatuur

Delen:

Bert Winnemuller

Overstap van de week is Bert Winnemuller. Winnemuller is als advocaat het kantoor DVDW per 1 februari komen versterken. Hij is afkomstig van het Bureau Financieel Toezicht. Daarvoor heeft hij bij Boels Zanders, in het bedrijfsleven en bij Rabobank gewerkt.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Wat is het eerste dat u in uw kamer hebt opgehangen?
Een kalender voor 2020 met afbeeldingen van oude Alfa Romeo’s. Gekregen bij mijn afscheid van mijn oud teamgenoten.

U heeft al heel wat verschillende omgevingen gezien. En nu weer terug bij een ‘echt’ kantoor. Waarom weer terug?
Het ondernemingsrecht, herstructureringen, insolventierecht en financieringen en zekerheden zijn altijd de constante factoren in mijn werk geweest. Dit was eerder al zo in de advocatuur, het bedrijfsleven en in de financiële wereld. Bij het Bureau Financieel Toezicht was dit in mindere mate en dat maakte dat ik de overstap heb gemaakt. De rechtsgebieden en de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van een advocaat begonnen weer te kriebelen en hebben mij doen besluiten als advocaat bij DVDW aan de slag te gaan. DVDW is niet alleen een advocatenkantoor met uitstekende advocaten. De advocaten van DVDW maken de naam van Experts in the laws of business waar door ondernemers en ondernemingen in elke fase van hun bestaan juridisch bij te staan, door nadrukkelijk ook een kritische sparringpartner te zijn, die de business en de sector van de klant kent en zo van toegevoegde waarde is.

Wat vond u het leukste van de andersoortige organisaties?
De afwisseling en verbreding van kennis en ervaringen hebben mij altijd erg aangesproken. Binnen de organisaties zijn de rechtsgebieden telkens vanuit een ander gezichtspunt aan de orde geweest en heb ik aan meerdere kanten van de (onderhandelings)tafel kunnen zitten. Dat geeft een brede blik en inkijk in de keuken van het bedrijfsleven en de financiële wereld. Naast een verdere verdieping van juridische kennis en vaardigheden heb ik zodoende de mogelijkheid gehad verdere kennis op te doen van verschillende sectoren, van bedrijfs-/productieprocessen, besluitvorming en van bedrijfseconomische en financiële aspecten. De advocatuur was daarvoor een mooie basis en de cirkel is nu weer rond met mijn terugkeer in de advocatuur.

In welke zin is het van toegevoegde waarde om ervaring te hebben in al die verschillende soorten organisaties?
De opgedane kennis en ervaring en zeker ook de verbreding zijn van toegevoegde waarde. Het geeft de mogelijkheid goed te kunnen inleven in de positie van ondernemers en ondernemingen die worden bijgestaan: welke ondersteuning is nodig, hoe verlopen processen, hoe worden doelstellingen gehaald en – niet onbelangrijk – wat wordt daarbij van de advocaat verwacht en hoe kan de advocaat daarbij van toegevoegde waarde zijn. Een cliënt verwacht van zijn advocaat niet alleen kennis van juridische ins-en-outs. Een cliënt wil ook een sparringspartner, die een brede kennis heeft van het bedrijfsleven en de sector waarin de cliënt opereert.

Welk beroep had u uitgeoefend buiten de juridische wereld?
Dan zou ik waarschijnlijk automonteur zijn geworden. Sleutelen aan klassieke auto’s en restaureren spreken mij erg aan en doe ik dan ook in mijn vrije tijd.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven