Bescherm je pand en eigendom: Alles over het Ajax alarmsysteem en meer

Als het op je pand en eigendom aankomt, wil je dat ze goed beschermd zijn. Vooral als zelfstandig ondernemer met een bedrijf of praktijk wil je er zeker van zijn dat je deze aan het einde van de dag goed achterlaat. Steeds meer zelfstandig ondernemers kiezen er dan ook voor om een alarmsysteem te installeren. Het installeren van een alarmsysteem brengt veel voordelen met zich mee, die we in deze blog zullen bespreken. Ook gaan we dieper in op het Ajax alarmsysteem en andere preventieve maatregelen die je kunt nemen om de kans op inbraak te verkleinen.

Delen:

De voordelen van een alarmsysteem
Een alarmsysteem zoals die van Ajax brengt verschillende voordelen met zich mee. Het grootste voordeel hiervan is de gemoedsrust en het gevoel van veiligheid dat men ervaart dankzij een alarmsysteem. Daarnaast heeft een alarmsysteem zowel een preventieve als een reactieve werking op inbraak. Doordat er camera’s en stickers met een beveiligingslogo zichtbaar zijn, is het voor mensen met slechte intenties gelijk duidelijk dat je pand beveiligd is. In het geval van een inbraak, brand of andere calamiteit is er ook sprake van een reactieve werking. Een Ajax alarmsysteem biedt op dit gebied een groot voordeel ten opzichte van andere alarmsystemen.

Altijd op de hoogte met een Ajax alarmsysteem
Een Ajax alarmsysteem is een draadloos alarmsysteem dat bestuurd wordt vanuit een centraal bedieningspaneel dat ook wel een Hub genoemd wordt. Er kunnen tot wel 200 sensoren, detectoren en camera’s op een Hub worden geïnstalleerd. Het grootste voordeel van een Ajax alarmsysteem is echter dat je via een app toegang hebt tot beveiligingscamera’s en pushmeldingen ontvangt op je mobiele telefoon. Zo

is het mogelijk om vanaf de hele wereld de beelden live te streamen zodat je overal en altijd op de hoogte bent.

Korting op je verzekeringspremie
Afhankelijk van de eisen die je verzekeraar stelt aan de beveiliging van je pand, kan het daarnaast mogelijk zijn om met een alarmsysteem korting te krijgen op je inboedelverzekering. Hiervoor moet je in bezit zijn van een Politiekeurmerk Veilig Wonen of een BORG certificaat. Om voor deze certificaten in aanmerking te komen, moet je naast een alarmsysteem zoals die van Ajax ook andere preventieve maatregelen treffen. Voorbeelden van deze preventieve maatregelen worden hieronder besproken.

Andere preventieve maatregelen
Naast het installeren van een alarmsysteem van Ajax of andere merken, zijn er nog een aantal andere preventieve maatregelen die je zelf kunt nemen. Zo kun je ervoor zorgen dat men zich niet kan verbergen in de buurt van je pand door bijvoorbeeld te zorgen dat er geen struiken in de weg staan en de in- en uitgangen goed verlicht zijn. Als je in aanmerking wilt komen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen of BORG certificaat, heb je onder andere ook goed geplaatste rookmelders nodig. Rookmelders en andere detectoren zijn eenvoudig aan te sluiten op een Ajax alarmsysteem.

Hoe werkt een Ajax alarmsysteem
Het Ajax alarmsysteem is een draadloos alarmsysteem dat gebruik maakt van een eigen ontworpen versleuteld radio protocol. Naast dat je tot 200 verschillende apparaten op het systeem kan aansluiten, kun je ook meerdere gebruikers toegang geven om het systeem te beheren. Dit kan erg handig zijn als in je pand ook verschillende medewerkers aanwezig zijn. Je kunt verschillende detectoren, sensoren en sirenes aansluiten op het Ajax alarmsysteem. Voorbeelden hiervan zijn bewegingssensoren, glasbreukdetectoren, rookdetectoren en overstromingsdetectoren.

Extra beveiliging met IP camera’s
Voor extra beveiliging kun je ook IP camera’s van verschillende merken aansluiten op het Ajax alarmsysteem. IP staat voor Internet Protocol. Deze camera’s versturen hun beelden met andere woorden dus via het internet. Hierdoor zijn de camerabeelden van een hogere kwaliteit en kun je ze dankzij de app van het Ajax alarmsysteem overal en altijd live streamen. Je pand en eigendom beschermen kun je dus het beste doen met een alarmsysteem en andere preventieve maatregelen!

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven