Bestuursrecht is niet saai

Delen:

Jacobine van den Brink, UvA

Vandaag start Jacobine van den Brink als hoogleraar Bestuursrecht aan de UvA. Ze is gespecialiseerd in Europees en Nederlands bestuursrecht, meer in het bijzonder het (Europees) financieel bestuursrecht. Ze wil studenten uitleggen dat bestuursrecht niet saai is.

Jacobine van den Brink, die afkomstig is van de Universiteit Maastricht, is te spreken over de betrokkenheid van de UvA bij de Nederlandse rechtspraktijk, zowel in onderwijs als onderzoek, zo lezen we op de website van de UvA. “Daarbij vind ik het interessant dat er veel aandacht bestaat voor de europeanisering van het recht. Ik zie dan ook veel samenwerkingsmogelijkheden.”

NIET SAAI

Wat het onderwijs betreft vindt Jacobine van den Brink het belangrijk “om studenten uit te leggen dat bestuursrecht niet saai is, maar juist heel erg relevant. Het gaat immers om de relatie tussen de overheid en de burger, die veelal niet gelijkwaardig is. Daarom is het belangrijk dat Nederlandse juristen een gedegen kennis hebben van het bestuursrecht, ook als zij later werkzaam zijn in andere vakgebieden. Ook vind ik het belangrijk om het onderwijs bij de tijd te houden. Vandaar ook dat ik het afgelopen jaar aan de Universiteit Maastricht de juridische vlog heb geïntroduceerd in het masteronderwijs.”

Lees het hele interview en meer over Jacobine van den Brink op de website van de UvA.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven