Beyza Sahin (Spong Advocaten): ‘Wow, daar was ik gewoon bij’

Student-stagiair van de week is Beyza Sahin. “De dag na het bijwonen van een verhoor op het politiebureau liet een van de advocaten een NOS-nieuwsbericht over die zaak zien. Ik dacht: ‘Wow, daar was ik gister gewoon bij!’”

Delen:

Beyza Sahin is 25 jaar en studeert master Strafrecht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij verwacht in februari dit jaar afgestudeerd te zijn. Zij liep afgelopen maart en december 2020 stage bij Spong Advocaten (strafrecht) in Amsterdam.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Ik weet nog goed dat ik, toen ik nog in de eerste van de uni zat, een lezing van meneer Spong had bijgewoond. Na zijn lezing wilde ik heel graag mijn student-stage bij zijn kantoor lopen. Zijn manier van spreken en zijn kennis over het strafrecht spraken mij namelijk erg aan. Die droom heb ik daarna niet opgegeven.

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat?
Ik mocht in maart beginnen, maar na twee weken werd de stage helaas al afgebroken door de maatregelen. Ik werkte nog eventjes vanuit huis, maar omdat alle zittingen tijdelijk niet doorgingen was er niet veel te doen. We spraken af dat ik in december weer terug mocht komen en toen werkte ik wel de hele maand op kantoor.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Ik hoopte dat ik zo veel mogelijk mocht zien en lezen en dat is gelukkig ook zo gegaan. Ik werd overal bij betrokken waardoor ik echt de strafrechtpraktijk heb kunnen zien!

Wat ga je nooit meer vergeten van je stage?
De moeite die alle advocaten namen om mij overal bij te betrekken en het oprechte contact met iedereen. Ik voelde mij al snel onderdeel van het team.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Niet zenuwachtig zijn!!

Wat was je grootste succes tijdens je stage?
Meneer Spong vroeg op een donderdagmiddag om half 5 aan mij of ik voor hem zo snel mogelijk bepaalde pagina’s uit een boek uit 1960 kon kopiëren. Hij had ze namelijk nodig voor een grote zitting die een paar dagen later zou zijn. Omdat het boek zo oud was kon ik hem niet direct lenen bij de UvA, maar moest ik eerst een aanvraag indienen. Het zou een aantal dagen duren, maar zoveel tijd had ik niet. Ik zag dat de Radboud Universiteit het boek wel had dus ik belde meteen al mijn vriendinnen op. Eén vriendin had op dat moment college (dit was nog vóór de maatregelen in maart) en is snel weggesneakt uit de zaal. Zij heeft voor mij de foto’s gemaakt en doorgestuurd. Binnen een halfuur stond ik weer op de kamer van meneer Spong, met de gevraagde bladzijdes. Verbaast vroeg hij aan mij hoe ik zo snel aan de pagina’s was gekomen. Ik voelde mij net de stagiair uit de film ‘The Devil Wears Prada’ 😉.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Tijdens mijn stage was ik aan het solliciteren bij het Openbaar Ministerie als trainee en daar ben ik voor aangenomen. Dus voor nu: nee, niet verder in de advocatuur. Maar door deze stage spreekt de advocatuur mij wel ook erg aan!

En tot slot: Als je dan toch in quarantaine zou moeten, met wie zou je dan een paar dagen ‘opgesloten’ willen zitten?
Ik heb liever helemaal geen quarantaine meer, maar als het moet dan kies ik voor Elon Musk. Ik denk dat ik veel kan leren van zijn doorzettingsvermogen en van zijn ‘keihard werken om je doelen uit te laten komen’-mentaliteit.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven