Bijscholen na je rechtenstudie: waarom is het belangrijk?

Wanneer je werkzaam bent als jurist of bijvoorbeeld notaris, is het belangrijk om je kennis op peil te houden. De wet- en regelgeving verandert voortdurend, waardoor adviezen die je vroeger gaf nu mogelijk niet meer passend zijn. Er zijn verschillende manieren om op de hoogte te blijven van deze wijzigingen. Zorg dat je vakliteratuur leest, dat je het nieuws volgt rond het rechtsgebied waarbinnen je werkzaam bent en dat je regelmatig een bijscholing volgt. Een opleiding is niet alleen interessant om je kennis op peil te houden, maar ook om de kennis over nieuwe rechtsgebieden op te bouwen. Zo ben je breder inzetbaar

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Verschillende opleidingsinstituten in Nederland 
Er zijn diverse opleidingsinstituten die passende opleidingen aanbieden voor juristen, advocaten en rechters. Kijk bijvoorbeeld eens naar een LOI-, NTI- of NCOI opleiding. Wanneer je de ervaringen met NCOI of een van de andere drie opleidingsinstituten bekijkt, zal opvallen dat deze over het algemeen heel positief zijn. Het onderwijs is van voldoende niveau om je kennis te verbreden. In sommige gevallen wordt er vanuit de werkgever budget geboden om een dergelijke opleiding te kunnen volgen. Informeer ook eens bij jouw werkgever, welke mogelijkheden er zijn om je kennis te verbreden. Immers, een werkgever heeft hier ook profijt van.

Voordelen van een thuisstudie 
De opleidingen die door partijen als NCOI, LOI en NTI worden aangeboden kun je veelal vanuit huis volgen. Het voordeel hiervan is dat je de opleiding naast je werk kunt plannen. Je bent niet afhankelijk van de tijden waarop klassikale lessen worden gegeven. Binnen het opleidingsinstituut heb je een vast aanspreekpunt, waar je terecht kunt met vragen over onder andere de lesstof.

Voorbeelden van opleidingen bij opleidingsinstituten
Er zijn talloze opleidingen die worden aangeboden bij de reeds genoemde instituten. Denk aan een opleiding fiscaal recht, welke in twaalf maanden kan worden afgerond. Ook de opleiding notarieel recht, of de opleiding arbeids- en sociaal recht wordt aangeboden in twaalf maanden. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor de NVAO-geaccrediteerde opleiding fiscaal recht en economie bij NCOI.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Wageningen University & Research zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top