‘Blijf van bestuursrechtspraak af’

Delen:

Frits Bakker
Frits Bakker. Foto Raad voor de rechtspraak

Handen af van de bestuursrechtspraak. Dat is, kort gezegd, het standpunt van de Hoge Raad, de Raad van State, het College van Beroep voor het bedrijfsleven, de Centrale Raad van Beroep en de Raad voor de rechtspraak. Ze willen rust aan het front van de bestuursrechtspraak in hoogste instantie. Gezamenlijk vragen de vijf instanties aan de politiek om de komende tijd geen institutionele veranderingen meer voor te stellen.

De noodkreet is een reactie op de inmiddels weer ingetrokken plannen voor de reorganisatie van de bestuursrechtspraak die voor veel onrust hebben gezorgd binnen de betreffende rechterlijke colleges. “Ondanks die onrust in de afgelopen jaren hebben de vier hoogste bestuursrechters inhoudelijk uitstekend samengewerkt,” zegt voorzitter Frits Bakker van de Raad voor de rechtspraak. “Voor de gewenste rechtseenheid in het bestuursrecht zijn institutionele veranderingen niet per se nodig, is gebleken.”

De Raad is gestart met het zoeken van een nieuwe president voor het College voor Beroep van het bedrijfsleven, als opvolger van waarnemend president Herman Bolt.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven