Bo te Baerts wint requiereerwedstrijd

Delen:

Vlnr Jurney Tromp, Bo te Baerts en Rolf Limburg. Foto Openbaar Ministerie

Bo te Baerts, rechtenstudente aan de Universiteit van Maastricht is de winnaar van de Nationale Requireerwedstrijd voor Studenten 2017. Volgens de jury presenteerde Bo te Baerts het beste requisitoir en wint ze daarom de NRWS 2017. De jury prees de maatschappelijke inleiding en de juridische kwaliteit van het requisitoir, en was daarnaast onder de indruk van ‘haar creatieve en afgewogen eis’.

Rolf Limburg werd door de jury de beste officier genoemd. Hij had ook de scherpste repliek. Zijn ‘prachtige logica en pure juridische benadering’ brachten hem de gedeelde tweede plaats. Rolf Limburg studeert aan de Universiteit van Amsterdam.

De jongste deelneemster, Jurney Tromp uit Aruba, had de beste performance. De jury: “Zij is energiek, authentiek en durfde rechtstreeks alles te benoemen. Een sterke persoonlijkheid die er durft te zijn.”

Alle drie de studenten hebben een stage bij het Openbaar Ministerie gewonnen en Bo ook nog een wildcard voor SummerCourt 2017.

In 2018 is er weer een Nationale Requireerwedstrijd voor Studenten. De finale is op 20 april 2018. Vanaf het najaar van 2017 kunnen studenten zich opgeven via www.om.nl/requireerwedstrijd. Houd Twitter, Facebook en de website in de gaten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven