Bo van Maaren (HBN Law & Tax) te laat op kantoor

Student-stagiair van de week is Bo van Maaren. Bo liep stage bij HBN Law & Tax op Curaçao. “Uit mijn ervaringen komt de werkingssfeer op het kantoor redelijk overeen met die van Nederland. Dit zou onder andere kunnen komen door het feit dat er een hoop Nederlanders werkzaam zijn bij HBN Law & Tax.”

Delen:

Bo van Maaren, 25 jaar, heeft Rechtsgeleerdheid gestudeerd aan de Universiteit Utrecht (bachelor). Hij liep een kantoorbrede studentenstage bij HBN Law & Tax in de maanden juni en juli 2022 om praktijkervaring op te doen.

Een stage in Curaçao. Dat is leuk! Hoe ben je daar gekomen?
Voor het einde van het collegejaar heb ik mijn bachelor Rechtsgeleerdheid kunnen afronden. Hierdoor had ik tijd over voor een studentenstage. Via een vriendin van mij kwam ik in contact met een student die eerder een stage bij HBN Law & Tax Curaçao had afgerond. Zij was dermate positief over haar ervaringen dat ik ook heb besloten te solliciteren.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Ik wist dat er grote cultuurverschillen bestaan tussen Nederland en Curaçao. Wel leek het vooraf een prettig vooruitzicht dat er op Curaçao voornamelijk Nederlands wordt gesproken. Dit zorgt naast culturele verschillen ook voor vaste gewoontes. Daarnaast heb ik voorafgaand aan de stage tips gekregen van een eerdere student-stagiaire over hetgeen ik kon verwachten.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Allereerst werd mij gevraagd om verschillende documenten aan te leveren, zoals een motivatiebrief, cijferlijsten en een cv. Het daaropvolgende gesprek vond plaats via Microsoft Teams. Vervolgens moest er een keuze worden gemaakt tussen drie kandidaten.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Het klimaat en de sfeer van het eiland, het geven van een referaat en het ontzettend mooie beoordelingsgesprek zijn dingen die ik nooit zal vergeten.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Achteraf had ik niets anders willen aanpakken.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Mijn grootste blunder: Het feit dat ik de eerste paar dagen om 9 uur in plaats van 8 uur op kantoor aanwezig was, in de veronderstelling dat ik op dat tijdstip aanwezig moest zijn.
Mijn grootste succes: De inhoud van mijn referaat, dat erg nuttig werd gevonden door het advocatenkantoor.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ik hoop later zeker door te kunnen gaan in de advocatuur. De exacte richting weet ik nog niet, hier hoop ik tijdens mijn masteropleiding van aankomend jaar een keuze in te maken.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven