Brabant kijkt in juridisch verleden

Delen:

Foto BHIC

Hoe hoog waren de straffen vroeger, welke woorden gebruikten de rechters en hoe kwamen ze tot hun oordeel? Maakten ze onderscheid tussen mannen en vrouwen, jongeren en volwassenen? Wie wil weten hoe het er vroeger aan toe ging in de rechtspraak, kan woensdagmiddag 27 september terecht in het Paleis van Justitie aan de Leeghwaterlaan 8 in Den Bosch.

Daar is er een interactieve middag over de rechtspraak, georganiseerd door de rechtbank Oost-Brabant, het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch en het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC)

Deelnemers duiken tijdens deze bijeenkomst in een aantal oude uitspraken uit de archieven van het BHIC. En ze krijgen een inkijkje in de manier van oordelen van eeuwen geleden. Twee rechters haken in op deze verhalen en vertellen over de rechtspraak van nu.

De bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Rechtspraak Aanmelden bij voorlichting.hof.shertogenbosch@rechtspraak.nl, onder vermelding van ‘Week van de Rechtspraak’.

Er zijn maximaal honderd plaatsen beschikbaar.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven