Bredase advocaat vast voor drugs- en wapenhandel

Delen:

Foto: Pixabay

In Amsterdam is dinsdagavond de Bredase advocaat Bart Visser aangehouden. De 43-jarige advocaat uit Dongen, kantoor houdende te Breda, wordt verdacht van handel in vuurwapens en drugs. De politie speurde hier al anderhalf jaar na.

Op zoek naar bewijs deed de recherche op 18 juli onderzoek in het kantoor van de advocaat aan de Sophiastraat in Breda en op enkele andere plaatsen. Bart Visser werd dinsdag opgepakt door een arrestatieteam.

Visser werd eerder door de Raad en het Hof van Discipline geschorst. Ook op dit moment is Visser, beëdigd in 2001, ook geschorst. Een eerdere schorsing was het gevolg van de schending van de geheimhoudingsplicht. Hij verhuurde zijn huis in Dongen aan een gezin. In dat huis lagen de strafdossiers van zijn cliënten in open kasten die voor het gezin toegankelijk waren. Een andere schorsing (augustus 2016) had te maken met een procedure die hij voerde om uitbetaling van verzekeringsgeld. Visser verzweeg daarbij dat die cliënt zijn levensgezel was.

Visser ligt binnen de Bredase balie moeilijk. Andere advocaten zeggen dat hij regelmatig cliënten zou ronselen. Hij zou mensen in de gevangenis betalen als ze hem nieuwe cliënten aanbrachten, maar Visser heeft dat altijd ontkend.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven