Brexit zorgt voor dynamische en hectische juridische arbeidsmarkt

Je kan inmiddels wel stellen dat Nederland 'Brexit-moe' is. Er zijn talloze nieuwsberichten over verschenen, onderhandelingen lopen op niks uit, een harde no-deal is aanstaande, Boris Johnson aan het roer, oftewel we zijn er klaar mee.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Tobias Herweijer

We moeten echter de gevolgen van de Brexit voor onze juridische arbeidsmarkt niet onderschatten. Deze zal een dynamische en hectische tijd tegemoet gaan, met naar verwachting meerdere grote corporates die hun European Headquarters gaan verplaatsen naar de BeNeLux. Een deel van hun werknemers zal allicht mee verhuizen, er zullen daarnaast ook veel nieuwe hoogopgeleide werknemers moeten worden aangetrokken. Dit zal impact hebben op de Nederlandse markt. Lokale bedrijven kunnen tevens moeite hebben om met de aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden uit de City te concurreren.

Het is niet alleen maar kommer en kwel, bovenstaande biedt ook veel mooie kansen voor de markt. De ‘nieuwe’ bedrijven kunnen zeer interessant zijn voor lokale internationaal georiënteerde advocaten en bedrijfsjuristen.

Tobias Herweijer heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Met vijf jaar Legal recruitment-ervaring is hij bij Taylor Root verantwoordelijk voor de interimdivisie. De verwachting dat de ‘nieuwe’ bedrijven zeer interessant kunnen zijn voor lokale internationaal georiënteerde advocaten en bedrijfsjuristen, was een belangrijke reden voor Taylor Root, met ruim dertig jaar high end recruitmentervaring in de City, om onlangs een vestiging te openen in Amsterdam.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top