Arbeidsthermometer

Brexit zorgt voor dynamische en hectische juridische arbeidsmarkt

Tobias Herweijer

Je kan inmiddels wel stellen dat Nederland ‘Brexit-moe’ is. Er zijn talloze nieuwsberichten over verschenen, onderhandelingen lopen op niks uit, een harde no-deal is aanstaande, Boris Johnson aan het roer, oftewel we zijn er klaar mee. We moeten echter de gevolgen van de Brexit voor onze juridische arbeidsmarkt niet onderschatten. Deze zal een dynamische en hectische tijd tegemoet gaan, met naar verwachting meerdere grote corporates die hun European Headquarters gaan verplaatsen naar de BeNeLux. Een deel van hun werknemers zal allicht mee verhuizen, er zullen daarnaast ook veel nieuwe hoogopgeleide werknemers moeten worden aangetrokken. Dit zal impact hebben op de Nederlandse markt. Lokale bedrijven kunnen tevens moeite hebben om met de aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden uit de City te concurreren.

Het is niet alleen maar kommer en kwel, bovenstaande biedt ook veel mooie kansen voor de markt. De ‘nieuwe’ bedrijven kunnen zeer interessant zijn voor lokale internationaal georiënteerde advocaten en bedrijfsjuristen.

Tobias Herweijer heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Met vijf jaar Legal recruitment-ervaring is hij bij Taylor Root verantwoordelijk voor de interimdivisie. De verwachting dat de ‘nieuwe’ bedrijven zeer interessant kunnen zijn voor lokale internationaal georiënteerde advocaten en bedrijfsjuristen, was een belangrijke reden voor Taylor Root, met ruim dertig jaar high end recruitmentervaring in de City, om onlangs een vestiging te openen in Amsterdam.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures