Carrièrewisselingen bij AKD, Eversheds Faasen, DLA Piper

Delen:

Afgelopen week verscheen de mei-editie van Mr. Magazine. Hieronder een overzicht van de carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld.

AKD heeft Harro Coppens per 1 april tot partner benoemd. Hij zal zich voornamelijk bezighouden met de civiele vastgoed- en projectontwikkelingspraktijk. Zijn standplaats is Breda. Hij adviseert en procedeert bovendien regelmatig over bouwrechtelijke kwesties.

Stan Putter is per 16 april als medewerker de praktijkgroep Litigation en Arbitration van Eversheds Faasen komen versterken. Putter was hiervoor werkzaam in de commerciële proces – en transactiepraktijk van Conway and Partners.

Mandeep Lotay is als finance partner toegetreden tot de maatschap Freshfields Bruckhaus Deringer, Amsterdam. Lotay is gekwalificeerd onder Engels recht en werkt al acht jaar in de Nederlandse markt. Hij is gespecialiseerd in de Engelsrechtelijke aspecten van banking en structured finance producten.

Per 1 mei is Lex Oosterling (32) gepromoveerd tot partner van DLA Piper, binnen de praktijkgroep Restructuring. Oosterling trad in 2003 in dienst bij de internationale juridische dienstverlener en heeft zich gespecialiseerd in het herstructureren van financieringstransacties en het adviseren over zekerheidsstructuren en overige goederenrechtelijke vraagstukken. Oosterling adviseert met name financiële instellingen waaronder nationale en internationale banken.

Per 1 mei is het team van het Amsterdamse Boot Advocaten uitgebreid met Johan van Haersolte. Hij is afkomstig van de Raad van State. Daarvoor was hij werkzaam bij onder meer de ministeries van Buitenlandse Zaken en van Infrastructuur & Milieu. Van Haersolte is gespecialiseerd in EU-rechtelijke vraagstukken zoals staatssteun, ruimtelijk ordeningsrecht, milieurecht en bestuurs(proces)recht. Hij zal zich als advocaat toeleggen op Europees recht, meer in het bijzonder aanbestedingsrecht en staatssteun, en energierecht.

Met ingang van 16 april is Mathijs Terwindt (29) als advocaat in dienst getreden bij Stijl advocaten te Amsterdam. Terwindt is als advocaat werkzaam op het gebied van vastgoed en gebiedsontwikkeling en heeft zich in het bijzonder toegelegd op het ruimtelijk bestuursrecht en het snijvlak tussen publiek- en privaatrecht. Terwindt was hiervoor verbonden aan de vastgoed- en cassatiesecties van BarentsKrans Advocaten en Notarissen te Den Haag.

Sascha Lang (30) is per 1 april toegetreden tot de ondernemingsrechtpraktijk van advocatenkantoor Blenheim in Amsterdam. Hij zal de Duitse afdeling versterken. Lang heeft onder meer ervaring opgedaan bij de afwikkeling van het faillissement van de Kroymans-activiteiten in Duitsland.

Vanaf april drijft Dirk Daamen (30) in Maastricht het kantoor Daamen, advocaat. Daamen behandelt alle soorten strafzaken. Binnen het strafrecht legt hij zich in het bijzonder toe op cassatieprocedures. Daamen heeft hiervoor een kleine vijf jaar gewerkt bij de sectie strafrecht van Moszkowicz Advocaten.

Matthijs Engelman, partner bij het kantoor VAD Notarissen in Rotterdam, is benoemd tot notaris.

Laurens Prins is de ondernemingsrechtpraktijk van Bergh Stoop & Sanders advocaten in Amsterdam komen versterken. Prins (29) is advocaat sinds 2007 en was voor zijn overstap verbonden aan de Amsterdamse vestiging van Linklaters.

Jaap Penders is als partner toegetreden tot 2BW Advocaten, waar hij de sectie financieel recht versterkt. Hij was advocaat bij Greenberg Traurig en daarvoor bij Stibbe. Hij houdt zich onder meer bezig met het adviseren en het procederen inzake beleggersschade ,met name op het geibed van de zorgplicht.

Natasja Sickler-Overeem is partner geworden bij Haagstate Advocaten. Sickler-Overeem is afkomstig van Maaldrink Vermeulen Grooss en is gespecialiseerd in vastgoed en huurrecht. Ook David Jan Bergkotte heeft Maaldrink Vermeulen Grooss verruild voor Haagstate Advocaten. Bergkotte (29) is gespecialiseerd in het civiele procesrecht.

Per 1 juli nemen Brigit Colaris-van der Ven en Tamara Ottens het kantoor van de notarissen Warning & Van Deuren over. Ze zijn beiden reeds 12 jaar werkzaam op dit kantoor, kennen de markt en krijgen veel steun van de zittende notarissen. Op 29 juni zullen zij tot notaris beëdigd worden.

Per 1 januari is Julia Veldkamp haar eigen kantoor DuurzaamScheiden gestart in Amsterdam. Daarvoor was zij partner bij SmeetsGijbels B.V. Als advocaat, mediator en coach biedt Veldkamp binnen haar nieuwe kantoor een shift aan van een juridisch naar integraal proces. “Duurzaam scheiden is voor mij het maken van de shift van een juridisch proces naar een integraal proces. Ik breng helderheid in het totaalbeeld van de scheiding. Het totaalbeeld overzie ik door mijn expertise op verschillende terreinen”

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven