Carrièrewisselingen bij Baker & McKenzie, BRICKS Advocaten, Marxman Advocaten

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Baker & McKenzie Amsterdam heeft drie nieuwe partners aangetrokken. Henk Arnold Sijnja komt van Linklaters. Van Houthoff Buruma komt Casper Banz, samen met een team van vier associates. Sijnja en Banz waren allebei al partner bij hun vorige kantoor. Ook van Houthoff Buruma maakt Mohammed Almarini de overstap naar Baker & McKenzie.

Per 1 februari 2015 is Willemijn Lever werkzaam als advocaat bij BRICKS Advocaten. Zij is gespecialiseerd in het huurrecht en het onroerend goed recht en zij treedt sinds 2002 op als advocaat voor onder andere overheden, zorginstellingen, vastgoedbeleggers en makelaars.

Theo Stockmann (28) en Roselinde Boswinkel (23) versterken sinds kort van Marxman Advocaten. Stockmann studeerde Recht & ICT aan de Rijksuniversiteit Groningen (cum laude) en heeft naast deze opleiding ook verschillende modules op het gebied van het burgerlijk (proces)recht succesvol afgerond. Binnen Marxman Advocaten zal hij zich ook bezig houden met Intellectueel Eigendomsrecht. Boswinkel studeerde Nederlands recht met bedrijfsrecht en privaatrecht als specialisaties aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Jeroen Groenewoud (37) is met Huib Hielkema het nichekantoor Hielkema & Co begonnen. Het kantoor komt voort uit Unger Hielkema Advocaten. Groenewoud heeft een vastgoedpraktijk met de nadruk op het huurrecht van woon- en bedrijfsruimte.

Vanaf 1 januari bestaat het bestuur van Van Diepen Van der Kroef Advocaten uit Jacques de Wit (bestuursvoorzitter), Sander Hartog en Dirk Krab (cfo). Reyn Snouckaert is conform het schema teruggetreden als voorzitter van het bestuurn

Lisette de ZwartOp 1 januari jongstleden is Lisette de Zwart in dienst getreden als advocaat arbeidsrecht bij Wijn & Stael Advocaten in Utrecht. Haar ervaring en expertise in het rechtsgebied leiden tot een verdere versterking van de arbeidsrechtsectie van het kantoor.  De Zwart werkte hiervoor bij Bird & Bird; zij is advocaat sinds 2011.

Selma van RamelePer 1 januari 2015 is Selma van Ramele toegetreden als vennoot bij Dirkzwager advocaten & notarissen. Van Ramele  begon in 2001 als advocaat-stagiaire in Arnhem en werd in 2013 sectiehoofd van de sectie Ondernemingsrecht Nijmegen. Ze is gespecialiseerd in o.a. ondernemingsrecht, mededingingsrecht en compliance vraagstukken.

Henriette van Overklift (34) is begonnen als advocaat bij Rutgers & Posch. Ze is gespecialiseerd in ondernemings- en financieel recht en heeft veel ervaring op het gebied van corporate governance, marktmisbruik en transparantieverplichtingen.

Wolfs Advocaten opent na het kantoor in Maastricht en Zuid-Limburg ook een kantoor in Venlo. Wolfs Advocaten is in 2003 opgericht door Maastrichtenaar mr. John Wolfs, die daarvoor werkzaam was voor grote kantoren in Washington en Rotterdam.
Het kantoor bestaat uit 18 medewerkers, waaronder Sandy Bruijns-Emons, gespecialiseerd in verzekerings- en transportrecht, Lieke Isenborghs, gespecialiseerd in arbeidsrecht, en mr. Joan Whittingham, gespecialiseerd in internationaal handels- en transportrecht. Naast bovenstaande specialismen opereert Wolfs Advocaten ook op gebieden als ondernemingsrecht, contractenrecht, insolventierecht en intellectueel eigendomsrecht.

In januari is het nieuwe advocatenkantoor //DVLP gestart. //DVLP staat voor “develop”, een centraal thema van het kantoor.//DVLP biedt full service advocatuur voor bouw, vastgoed en retail. Het kantoor staat voor ontwikkeling van ruimte en gebouwen en voor ontwikkeling van de eigen dienstverlening. Het kantoor is opgericht door Stijn Wiggers, Merijn Veldman en Sjoerd van den Ende. Stijn werkte bij verschillende advocatenkantoren in Amsterdam en Den Haag en daarna als advocaat bij Boskalis en BAM. Veldman en Van den Ende waren lange tijd verbonden aan Kennedy Van der Laan.

Gerjanne te WinkelMet ingang van 1 januari is Gerjanne te Winkel als partner toegetreden tot de maatschap van Jones Day. Zij leidt de Litigation afdeling bij de Amsterdamse vestiging van Jones Day. Gerjanne te Winkel trad anderhalf jaar geleden bij Jones Day in dienst als of counsel. Zij is in het bijzonder gespecialiseerd in bestuurs- en beroepsaansprakelijkheidszaken, onder meer betreffende accountants, fiscalisten en notarissen.

Wendy Sieval heeft in Heerhugowaard het nieuwe advocatenkantoor Sieval Advocatenkantoor geopend. Het kantoor bedient vooral particulieren die in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand op het gebied van familierecht, arbeidsrecht en strafrecht.

Per 1 januari zijn Henk Kelderhuis en Sander Tempel samen een arbeidsrechtkantoor begonnen in Haarlem. Kelderhuis was sinds 2012 al werkzaam als zelfstandig advocaat. Tempel was tot 1 januari jl. als medewerker werkzaam bij een middelgroot kantoor in Haarlem. Naast arbeidsrecht houden zij zich bezig met aanverwante rechtsgebieden als sociale zekerheidsrecht, onderwijsrecht en aansprakelijkheidsrecht.

Advocatenkantoor Hoyng Monegier heeft Geert Theuws (37) en Theo Blomme (38) per 1 januari aangesteld als partner op het kantoor in Amsterdam.

Baker & McKenzie heeft Itse Oosterhoff (34), Anke Folmer (35), Mounia Benabdallah (30), Paul Halprin (39), Ilya Hoekerd (32) en Max van Verschuer (33) per 1 januari benoemd tot legal director in het Kantoor Amsterdam.

Andrea van Sleen (25) is per december 2014 werkzaam als advocaat ondernemingsrecht, technologie en digitale economie bij Arthur’s Legal.

Maarten JansenMaarten Jansen (39) is per 1 januari 2015 benoemd tot partner bij de Advocaten van Van Riet in Utrecht. Jansen werkt sinds 2008 bij de Advocaten van Van Riet en is gespecialiseerd in insolventie- en ondernemingsrecht. Hij treedt regelmatig op als curator en bewindvoerder bij faillissementen en surséances van betaling.

Kai Guldemond en Friederike Henke versterken per januari 2015 de German Desk van de ondernemingsrechtpraktijk van Blenheim Advocaten. Beide advocaten zijn als ‘Rechtsanwalt’ tot de Duitse balie toegelaten. Met de versterking van beide advocaten beschikt Blenheim over een uitgebreid team van advocaten met een brede kennis en ervaring van de Duits- Nederlandse markt.

Oscar Siemelink en Igor Janssen zetten per 1 januari Griph Utrecht op. Griph law & tax is een jong, middelgroot van oorsprong Amsterdams kantoor dat in 2014 een razendsnelle groei doormaakte. De gezamenlijke expertise van deze coöperatie van ondernemende advocaten en fiscalisten omvat alle rechtsgebieden waar ondernemers mee te maken kunnen krijgen.

Brinkhof NV heeft zich per 1 januari versterkt met twee nieuwe partners. Daan de Lange (1977) en Wieke van Angeren (1975). De Lange begon als advocaat bij Stibbe in 2003 en is sinds 2007 bij Brinkhof werkzaam. Van Angeren is advocaat sinds 1998. Tot 2015 werkte zij als counsel bij Freshfields Bruckhaus Deringen in Amsterdam, waar zij de IT- en sourcingpraktijk heeft opgezet en geleid.

Het Amsterdamse kantoor van Stibbe heeft Job van Hooff benoemd tot partner in de Restructuring & Insolvency praktijkgroep. Job begon zijn carrière bij Stibbe meer dan 10 jaar geleden. Hij richt zich op complexe insolventiezaken, vaak in een internationale context. De Amsterdamse Banking & Finance praktijkgroep wordt versterkt door de benoeming van Joannes de Bont als counsel vanaf 1 januari. In de andere Benelux-kantoren breidt Stibbe ook verder uit. In Luxemburg door middel van de benoeming van Jean-Marc Delcour (Finance) als counsel, naast de komst als counsel van Finance advocaat Anne-Marie Nicolas. Ze dragen bij aan de verdere ontwikkeling van onze Finance praktijk in Luxemburg. En in Brussel zijn twee advocaten benoemd als counsel: Nicolas Roland (TMT) en Maarten van Staeyen (Corporate en M&A).

Met ingang van 1 januari jl. zijn Bas Le Poole, Anne Bekema en Laura Broers een nichekantoor gestart in Haarlem. Ze zijn gespecialiseerd in Media- en reclamerecht, Intellectueel eigendomsrecht en commercial litigation. Alle drie waren zij jarenlang werkzaam bij Houthoff Buruma. Zij zetten hun bestaande praktijk voort.

Per 1 januari 2015 is Jodit de Bruin (36) benoemd tot partner vastgoedrecht bij FORT Advocaten. Zij zal zich richten op het verder uitbouwen van de vastgoedpraktijk.

PlasBossinade Advocaten en Notarissen heeft Notariskantoor Wortelboer in Bedum overgenomen. Het kantoor wordt voortgezet onder de naam Notariaat Bedum BV. Bert Jan Nijmeijer is de opvolger van notaris Wortelboer en verantwoordelijk voor Notariaat Bedum. Het kantoor in Bedum biedt net als voorheen een brede notariële dienstverlening, uitgebreid met de expertise van de mensen van PlasBossinade.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven