Carrièrewisselingen bij Clifford Chance, Dijkstra Voermans Advocatuur en Notariaat

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld en die op de webredactie zijn binnengekomen.

Per 1 april 2012 is Jean Paul van Schoonhovenin dienst getreden bij de Autoriteit Financiele Markten als Senior Jurist Compliance & Integriteit. Hiervoor was hij werkzaam als Senior Group Compliance Officer bij SNS REAAL. Van Schoonhoven is gespecialiseerd in privacy- en integriteitsvraagstukken en geeft hierover regelmatig trainingen en spreekbeurten. Van Schoonhoven is o.a. redacteur van het tijdschrift Privacy & Compliance en hoofdredacteur van het tijdschrift Jurisprudentie Privacy (i.o.).

Het nichekantoor Hoogenraad & Haak, advertising + IP advocaten te Amsterdam heeft zich versterkt met de komst van advocate Christine Fontaine. Zij komt van De Brauw Blackstone Westbroek, waar zij o.a. op de sectie Intellectuele Eigendom werkte. Bij Hoogenraad & Haak richt zij zich op alle drie pijlers van het kantoor: reclamerecht, intellectuele eigendom en productinformatie.

Het wereldwijde advocatenkantoor Linklaters gaat een alliantie aan met het Australische kantoor Allens Arthur Robinson. De alliantie legt de basis voor een samenwerking waarvan cliënten overal ter wereld van zullen profiteren. De twee kantoren blijven zelfstandig. De complementaire praktijken zullen hen in staat stellen om cliënten een volledig geïntegreerde dienstverlening te bieden.

Het internationale advocatenkantoor Clifford Chance heeft met ingang van 1 mei 2012 Quirine Eenhorst tot partner benoemd. Quirine is gespecialiseerd in het structureren en documenteren van private equity-, onroerend goed-, infrastructuur- en andere beleggingsfondsen. Met haar team adviseert zij over alle juridische, fiscale en regulatoire aspecten en begeleidt zij de fundraisingonderhandelingen.

Anouk van Dijk – Koning (38) is per 16 april jl. gestart als nieuwe kantoordirecteur en lid van het Dagelijks Bestuur van Dijkstra Voermans Advocatuur en Notariaat (DVAN). Anouk van Dijk bekleedde eerder functies bij professional services bureaus als Allen & Overy, Van Doorne en Hill & Knowlton op het gebied van business development, marketing en communicatie.

Wendela van de Rijt (1973), Dennis Langkemper (1975), Eelco van der Vijver (1977) en Martijn de Jong (1978) zijn per 1 mei 2012 een nieuw belastingadvieskantoor begonnen onder de naam Amstone Tax Lawyers. Voorgenoemden waren voorheen werkzaam bij Loyens & Loeff in Amsterdam en haar buitenlandkantoren in New York, Tokyo, Frankfurt en Luxemburg. Amstone Tax Lawyers is gevestigd aan het Concertgebouwplein 27 in Amsterdam en richt zich op de advisering van investeringsfondsen, op de fiscale begeleiding van fusies en overnames en op de (inter)nationale fiscale planning voor ondernemingen.

Met ingang van 1 mei 2012 is Jeroen Peet overgestapt naar Van den Herik & Verhulst Advocaten. Jeroen is gespecialiseerd in personen- en familierecht en ook werkzaam binnen de betreffende sectie. Jeroen: “In aansluiting op de specialisatieopleiding van de vFAS liggen bij mijn nieuwe kantoor nieuwe kansen en uitdagingen. Met name het bedienen van de ondernemer is een grote uitdaging die ik graag aanga!”

Met ingang van 1 mei jl. is mr. Rutger Hensen werkzaam bij AT Osborne Legal. Rutger versterkt de praktijk van AT Osborne Legal als senior adviseur vastgoedrecht en is tevens advocaat. Hij was hiervoor partner bij Legaltree.
Tevens traden twee junior adviseurs bij AT Osborne Legal in dienst. Mr. Sarah Vredeveld trad op 1 maart jl. in dienst en specialiseert zich binnen het bureau op het omgevingsrecht.
Mr. Marjolijn Tausch is op 1maart jl. in dienst gekomen. Zij heeft onlangs haar studie Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond, met een succesvolle master Vastgoed. Zij houdt zich met name bezig met zaken op het gebied van vastgoedrecht en aanbesteden.
Mevr. Felia Palsenberg, student notarieel recht, is per 1 mei jl. gestart met haar stage bij AT Osborne Legal.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven