Carrierèwisselingen bij Eversheds Faasen, Ploum Lodder Princen

Delen:

In het nummer van Mr. dat afgelopen vrijdag is verschenen stonden weer vele carrierèwisselingen en benoemingen. Dit aangevuld met enkele andere wisselingen welke zijn binnengekomen op de webredactie zorgt weer voor een uitgebreid overzicht.

LEEF AdvocatenSinds 1 oktober jl. is Utrecht een nieuw advocatenkantoor rijker: LEEF Advocaten. Opgericht door advocaten Astrid Sie (foto, rechts) en Maltien Debi (foto, links). Met hun eigen kantoor voor zowel particulieren als ondernemers leggen zij zich exclusief toe op de personen- en familierechtpraktijk. De persoonlijke wens om een nieuwe uitdaging aan te gaan als ondernemer, maar ook het streven cliënten op een deskundige, maar bovenal persoonlijke en betrokken wijze bij te staan, heeft geleid tot de oprichting van LEEF Advocaten.

Tom van Wijngaarden treedt per 1 november toe als partner bij advocaten- en notariskantoor Eversheds Faasen in de praktijkgroep Ondernemingsrecht. Van Wijngaarden is op dit moment partner bij Stibbe Amsterdam. Hij is gespecialiseerd op het gebied van ondernemingsrecht en jaarrekeningenrecht en lid van de Raad voor de Jaarverslaggeving.

Incassospecialist en gerechtsdeurwaardersorganisatie GGN breidt haar korps gerechtsdeurwaarders uit met twee nieuwe leden: Ies van Apeldoorn en Ilse van der Berg-van Garrel. Van Apeldoorn was hiervoor bij hetzelfde kantoor werkzaam als toegevoegd kandidaat- gerechtsdeurwaarder in Rotterdam. Van der Berg-van Garrel werkte als toegevoegd kandidaat-gerechtsdeurwaarder bij GGN Swier & Van der Weijden. Daarnaast is zij gastdocente aan de Hogeschool Utrecht.

Rutger PloumPer 1 september is de voorzittershamer van de maatschap Ploum Lodder Princen Advocaten en Notarissen te Rotterdam door Rutger Ploum (44) overgenomen. Ploum volgt Duco Lodder op, die zich weer volledig zal richten op zijn praktijk op het gebied van fusies en overnames. Ploum is werkzaam op het gebied van arbeidsrecht en mediation.

Bernhard Haacker (37) is per 1 juli toegetreden als partner tot ADB-vastgoedadvocatuur in Naarden. Hiervoor was hij partner bij Vrisekoop Majoor Advocaten in Amsterdam. Haacker, advocaat sinds 1997, adviseert en procedeert op het gebied van vastgoed, waaronder huurrecht en bouwrecht, evenals op het gebied van contractenrecht en ondernemingsrecht.

Hoogleraren

Boudewijn Waaijer, notaris bij Boekel De Nerée is vanwege de Stichting tot Bevordering der Notariële Wetenschap benoemd tot bijzonder hoogleraar Notarieel Recht aan de Universiteit van Amsterdam.

Prof. dr. Léon Buskens is per 1 augustus 2009 bij de Faculteit der Geesteswetenschappen en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden aangesteld als hoogleraar Recht en cultuur in islamitische samenlevingen. Het gaat om een deeltijdaanstelling. Buskens wordt directeur van de locale Leidse netwerkorganisatie LUCIS (Leiden University Centre for the Study of Islam and Society) die Leidse specialisten op het gebied van de islam bijeenbrengt. LUCIS gaat op 14 oktober van start.

Prof. dr. Rein Wesseling is benoemd tot hoogleraar Competition Law and Regulation aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. Wesseling richt zijn onderzoek onder meer op de rol van mededinging en economische regulering binnen de Europese Unie. De leerstoelgroep Competition Law and Regulation is een onderdeel van het Amsterdam Centre for European Law and Governance, een op interdisciplinair onderzoek gericht centrum dat zich richt op toegepast en normatief onderzoek naar law and governance in Europa. In het onderzoek van de leerstoelgroep zijn de positie van de consument en het belang van consumentenwelvaart aandachtspunten. Met de benoeming van Wesseling zal het onderzoek zich ook gaan richten op de rol van mededinging en economische regulering in het proces van Europese integratie en ‘globalisering’.

Leonard Verburg is met ingang van 1 januari 2010 benoemd tot hoogleraar Sociaal recht aan de Radboud Universiteit. Hij is de opvolger van prof. mr. I.P. Asscher- Vonk, die in juli met emeritaat is gegaan. Verburg is al als bijzonder hoogleraar Recht, arbeid en medezeggenschap verbonden aan de Radboud Universiteit. Tot 1 januari 2010 bezet hij de wisselleerstoel van het Centrum voor Postdoctoraal Onderwijs. Verburg is sinds 2000 als advocaat/partner verbonden aan Allen & Overy te Amsterdam.

Paul Gilroy is de eerste hoogleraar die de nieuwe Vrede van Utrecht-leerstoel bekleedt bij de Universiteit Utrecht. Deze leerstoel richt zich op het in stand houden van het gedachtegoed van de Vrede van Utrecht die in 1713 werd gesloten.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven