Carrièrewisselingen bij Hogan Lovells, Bird & Bird, Norton Rose

Delen:

Deze week weer een hele verzameling van carrièrewisselingen en benoemingen bij onder andere Hogan Lovells, Bird & Bird, Norton Rose.

Hogan Lovells heeft Machteld Hiemstra (39) per 1 augustus 2010 aangetrokken en benoemd tot counsel. Hiemstra adviseert en procedeert over productaansprakelijkheid, markttoegangseisen, promotie en risicobeheersing met een specifi eke focus op de sector ‘life sciences’. Daarnaast heeft zij veel kennis en ervaring op het gebied van voeding, cosmetica, speelgoed en overige consumentenproducten. Hiemstra is in 1996 begonnen in de advocatuur.

Per 1 oktober jl. heeft Evelyn Tjon-En-Fa de overstap gemaakt van Houthoff Buruma naar Bird & Bird in Den Haag. Evelyn heeft bijna 10 jaar ervaring als allround ‘litigator’, met een focus op civiele cassatiezaken en procedures over (technische) verzekeringen en aansprakelijkheden.

Per 1 oktober 2010 zijn Wibe Reddingius (44) na ruim tien jaar en Joost Vrancken Peeters (45) na vier jaar afgetreden als bestuurders van Kneppelhout & Korthals Advocaten. Marc Padberg (51) is de nieuwe bestuurder. Padberg is sinds 1 maart 2010 aan Kneppelhout & Korthals Advocaten verbonden. Hiervoor was hij een van de oprichters van Padberg Spanjaart, een kantoor gespecialiseerd in vervoer-, douane- en handelsrecht en was hij tot 1 oktober 2010 hoofd van de sectie Handel, Industrie & Logistiek van Kneppelhout & Korthals Advocaten. Padberg neemt bij Kneppelhout & Korthals Advocaten de dagelijkse leiding voor zijn rekening. Reddingius en Vrancken Peeters blijven als partner aan het Rotterdamse kantoor verbonden.

Per 1 november 2010 is Jeroen Rommes (38) toegetreden als partner bij Raadhuis Advocaten te Ede. Hij heeft hiervoor gewerkt bij AKD en Holland Van Gijzen. Rommes is gespecialiseerd in insolventierecht en procesrecht, en zal zich bij Raadhuis Advocaten toeleggen op de brede ondernemingsgerichte praktijk.

Norton Rose LLP heeft haar notariaat per 1 oktober 2010 uitgebreid met kandidaat-notaris Stefanie Walthaus- Holdgrün (36) als senior associate. Walthaus was eerder werkzaam bij Baker & McKenzie en Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn en is gespecialiseerd in nationaal en internationaal ondernemingsrecht.

De Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) heeft Reinier van Zutphen bereid gevonden om een tweede termijn als voorzitter van de NVvR te aanvaarden. De NVvR ziet zich de komende tijd geconfronteerd met de reorganisatie van de rechtspraak, de mogelijke bezuinigingen en de slag die geleverd moet worden voor het behoud van de kwaliteit van rechtspraak.

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft Jan Willem Sap benoemd tot hoogleraar in het recht, in het bijzonder het Europees recht. In 2002 werd hij universitair hoofddocent Europees recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Anja Oskamp, decaan van de faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam, is door de Raad van toezicht van de Open Universiteit benoemd tot rector magnifi cus van de Open Universiteit. Zij is de opvolger van Fred Mulder die na tien jaar zijn rectoraat beëindigt. De benoeming van Anja Oskamp gaat in op 1 februari 2011 en geldt voor een periode van vijf jaar. Anja Oskamp is onder meer voorzitter van de Adviesraad van het Platform vrouwen en ict, en voorzitter van de Adviesgroep maatschappelijke vraagstukken van ICTRegie.

Aniel Autar (42), notaris te Rotterdam en Desirée Laureij (38), notaris te Tilburg, zijn toegetreden tot het bestuur van EPN, Vereniging van Estate Planners in het Notariaat, die als doelstelling heeft het bevorderen van estate planning in de notariële beroepsuitoefening.

Per 1 oktober 2010 is prof. mr. Jan Eijsbouts (1945) benoemd tot bijzonder hoogleraar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap en tot Senior Fellow bij het Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht. Eijsbouts ging medio 2007 met prepensioen bij Akzo Nobel waar hij sinds 1999 General Counsel en Concerndirecteur Juridische Zaken was. Jan Eijsbouts was in 2007-2008 Co-Chair CSR Committee van de International Bar Association. In 2010 trad hij op als preadviseur voor de Nederlandse Juristen Vereniging over de algemeen civielrechtelijke en ondernemingsrechtelijke aspecten van Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Jan Eijsbouts trad ook op als juridisch adviseur in het Business and Human Rights Initiative van het UN Global Compact Network Netherlands.

Per 1 november is zijn broer prof. mr. Tom Eijsbouts (1946) benoemd tot gewoon hoogleraar Europees Recht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Leiden, specialisatie Europees institutioneel recht. Tom Eijsbouts studeerde in Leiden en Genève en promoveerde in Leiden. Sinds 2000 is hij hoogleraar Europees constitutioneel recht aan rechtenfaculteit van de Universiteit van Amsterdam. Hij blijft ook aan die Faculteit verbonden. Hij is hoofdredacteur van de European Constitutional Law Review en directeur van het Hogendorpcentrum voor Europees constitutioneel recht, een Jean Monnet centrum. Hij is ook columnist bij het Financieele Dagblad.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Scroll naar boven