Carrièrewisselingen bij Hogan Lovells, C-Legal, DingemansVanderKind

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Maria BenbrahimAdvocatenkantoor Hogan Lovells versterkt internationale arbeidsrechtpraktijkgroep met Maria Benbrahim. Maria beoefent het reguliere arbeidsrecht en specialiseert zich in de aspecten op het snijvlak van ondernemingsrecht (medezeggenschap, corporate governance, bestuurderscontracten, board room disputes), financieel recht (Wft-onderwerpen zoals variabele en vaste beloningen, bankierseed, geschiktheid- en betrouwbaarheidstoetsingen) en bestuursrecht (WNT, positie klokkenluiders).

Per 1 maart 2016 is Jan Willem Bitter (63) als partner toegetreden tot C-Legal advocaten te Amsterdam. Hij is heeft meer dan dertig jaar ervaring als advocaat. Hij houdt zich met name bezig met arbitrages, het contractenrecht in brede zin, met energierecht en met distributie en agentuur. Jan Willem is gespecialiseerd in de handelskoop en het internationale kooprecht. Hij procedeert regelmatig en treedt op in arbitrageprocedures. Ook wordt Jan Willem regelmatig benoemd als arbiter. Jan Willem was eerder partner bij Trenité Van Doorne en partner/of counsel bij Simmons & Simmons.

Per 1 maart 2016 heeft Inge Hofstee zich aangesloten als partner bij het arbeidsrechtkantoor DingemansVanderKind in Amsterdam. De afgelopen vijf jaar was Inge Hofstee als partner verbonden aan Boontje Advocaten. Inge Hofstee is gespecialiseerd in medezeggenschapsrecht en treedt daarnaast op als mediator in arbeidsrechtelijke en zakelijke geschillen. Ook Maarten Stekelenburg, afkomstig van CMS in Utrecht, en Roos Jonkmans versterken het team van DingemansVanderKind, dat nu uit 13 advocaten bestaat.

Stek heeft Paulien Boiten als advocaat-medewerker aangetrokken. De komst van Paulien Boiten is onderdeel van de groei van de Corporate M&A en Private Equity praktijken van Stek. Zij is afkomstig van AKD.

Bart van Zuuk is per 1 maart 2016 bij De Metz Advocaten te Amsterdam in dienst getreden als advocaat. Hij was eerder werkzaam bij Holla Advocaten te Eindhoven, waar hij procedeerde en adviseerde op het gebied van het ondernemingsrecht, commerciële contracten en het mededingingsrecht.

Met ingang van 1 maart 2016 is mr. Monique Aykaz benoemd tot partner binnen de sectie Ondernemingsrecht van LEXSIGMA Advocaten in Amsterdam. Monique heeft ruime ervaring op het gebied van ondernemingsrecht in de breedste zin van het woord waaronder fusies en overnames, joint ventures, corporate governance, corporate litigation en contractenrecht.

Per 1 maart 2016 is Nico Jacobs als partner Commercieel Vastgoed aangetreden bij Kennedy Van der Laan. Hij wordt in die hoedanigheid onderdeel van het team Onroerend Goed & Bouw van het advocatenkantoor in Amsterdam.

Marloes van den Eeckhout is met ingang van 1 maart 2016 als advocaat arbeidsrecht in dienst getreden van Palthe Oberman Advocaten in Amsterdam. Zij is sinds november 2010 werkzaam als advocaat en was voorheen onder meer werkzaam bij Van Doorne en CORP. Palthe Oberman Advocaten is een niche kantoor voor arbeidsrecht, ambtenarenrecht en maatschapsrecht.

Michiel Meijling (40) is per 1 maart 2016 in dienst getreden als kandidaat notaris bij Greenberg Traurig Amsterdam. Michiel gaat zich met name bezig houden met vastgoed. Hij was hiervoor werkzaam bij Schut van Os notarissen in Amsterdam.

Mr. Hendrik Sytema is per 1 maart 2016 de sectie Strafrecht van Delissen Martens komen versterken. Na zijn afstuderen in 1998 werd hij docent Straf(proces)recht aan de Universiteit Leiden. Hendrik is sinds 2001 advocaat en is zich gaan specialiseren in het Strafrecht. Hij is onder meer bekend van het grote Jihad-proces.

Sarah Rook (11 april 1983) is per 1 februari 2016 het kantoor ROOK&RECHT gestart, een kantoor voor advocatuur, juridische dienstverlening en legal recruitment. Sarah Rook is gespecialiseerd in arbeidsrecht. Zij werkte hiervoor als advocaat bij een niche arbeidsrechtpraktijk in Utrecht en heeft recruitment ervaring opgedaan bij Pels Rijcken, het kantoor van de landsadvocaat.

Per 1 februari 2016 heeft mr. Femke van der Heijden het kantoor Sarfaty Advocaten versterkt. Femke heeft als advocaat zeer ruime ervaring op het gebied van het omgevingsrecht/ruimtelijk bestuursrecht en bestuursprocesrecht. Zij adviseert en procedeert onder meer over omgevingsvergunningen, bestemmingsplanprocedures, afwijkingen van bestemmingsplannen, handhavingskwesties en andere bestuursrechtelijke kwesties.

Gijs Heutink Advocaten in Amsterdam is sinds februari versterkt met de komst van Mr. Karin Markerink. Ze adviseert en procedeert over omgevingsrechtelijke en bestuursrechtelijke zaken, met een bijzondere specialisatie in milieurecht en ruimtelijk ordeningsrecht.

Marc Houweling is per 1 januari SOLID gestart, een advocatenkantoor gespecialiseerd in bouwrecht, projectontwikkeling, aanbestedingsrecht en vastgoedrecht.

Met ingang van 1 januari 2016 is Marjon Lok benoemd als partner bij DVDW Advocaten. Marjon is gespecialiseerd in corporate litigation en insolventierecht en vertegenwoordigt ondernemingen, aandeelhouders, bestuurders, commissarissen, financiers en crediteuren in en buiten rechte.

Sinds 1 januari jl. is Janneke Biesheuvel verbonden aan Nysingh advocaten-notarissen, alwaar zij werkzaam is binnen de marktgroep Zorg. Zij richt zich op het adviseren en bijstaan van zorginstellingen en zorgprofessionals over uiteenlopende gezondheidsrechtelijke vraagstukken.

Arie Tervoort is per 1 januari overgestapt van juridisch adviseur bij Anthos International naar advocaat/of counsel bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven